31 грудня 2021 р. 18:18

Понад 270 мільйонів інвестицій від приватизації: Одещина стала п'ятою в країні

Понад 270 мільйонів інвестицій від приватизації: Одещина стала п'ятою в країні

У 2021 році Одеська область залучила 277,7 млн грн інвестицій від приватизації державного майна. Про це повідомляє Фонд держмайна України.

У ТОП областей за цим показником перше місце - за Івано-Франківською областю: за результатами онлайн-аукціонів з приватизації об'єктів, які знаходяться в цьому регіоні, до бюджету вдалося залучити понад 800 млн грн. На другій сходинці рейтингу — Львівщина, з показником 642 млн грн залучених інвестицій. Приватизація Львівської виправної колонії стала наймасштабнішою в області і принесла до бюджету більше 400 млн грн. Замикає трійку лідерів столиця України. Окрім 382 млн залучених інвестицій у Києві зафіксована найбільша конкуренція за об'єкти приватизації. В середньому протягом року у торгах за столичну нерухомість брали участь 7,5 учасників.

На четвертому і п'ятому місці — Хмельницька та Одеська області.

Міністерство інфраструктури України планує залишити під контролем держави лише порт "Південний", а інші віддати на приватизацію. Про це розповів міністр інфраструктури України Олександр Кубраков. Так, приватизувати мають Одеський, Миколаївський та Чорноморський порти. Крім того,Фонд держмайна готує до продажу Білгород-Дністровський морський торговельний порт та Усть-Дунайський порт. 

Поділитися