26 травня 2021 р. 16:23

Підприємства Одещини заборгували співробітникам 91 мільйон

Підприємства Одещини заборгували співробітникам 91 мільйон

Заборгованість з виплати заробітної плати в Одеській області, станом на 1 травня 2021 року, становить майже 91 мільйон гривень, що на 5 млн грн більше, ніж на 1 квітня 2021 року.

Такі дані повідомив на колегії Одеської ОДА директор департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної державної адміністрації Дмитро Радулов.

"Збільшення суми заборгованості з виплати заробітної плати відбулось перш за все за рахунок збільшення на 6,7 млн грн заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах державного сектору, зокрема на таких підприємствах, як ДП «Одеський авіаційний завод» – 5,7 мільйонів гривень та ДП «ДГ ім. О.В. Суворова» ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова» – 3,4 млн грн. І це при тому, що державним підприємством «Ренійський морський торгівельний порт» у квітні погашена заборгованість з виплати заробітної плати у сумі 4,4 млн грн," - сказав Дмитро Радулов.

Нагадаємо, в Одеській області нараховується 25,2 тисяч платників - юридичних осіб, що сплачують податок з доходів фізичних осіб із заробітної плати найманих працівників.

Доходи мешканців Одеської області у 2020 році сягнули 248 мільярдів гривень, а видатки - 257,2 мільярди, тобто доходи зросли порівняно із 2019 роком на 10%, а видатки на 5%. 

Українці вважають процес пошуку роботи переважно важким та дуже важким, а 16% людей до 40 років стверджують, що при працевлаштуванні вік — це проблема. 

Одеська область посідає п'яте місце в країні за кількістю ІТ-ФОПів – 10 тисяч 409. 

Раніше аналітики YouControl дослідили, чи вплинула пандемія за рік на відкриття або закриття компаній і в яких саме секторах та помітили, що Одеська область опинилася у п'ятірці лідерів за кількістю фізичних-осіб підприємців, які почали бізнес у 2020 році, а також за кількістю тих, що той бізнес закрили.

Поділитися