02 грудня 2021 р. 14:14

Парламент ухвалив бюджет на наступний рік

Парламент ухвалив бюджет на наступний рік

Народні депутати на пленарному засіданні Верховної Ради України 2 грудня схвалили у другому читанні проєкт державного бюджету на 2022 рік. 

Як зазначили в пресслужбі парламенту, "фінансову конституцію" підтримали 268 обранців. 

Як оголосив під час представлення проєкту міністр фінансів Сергій Марченко, доходи державного бюджету до другого читання визначені в сумі 1 трильйон 332 мільярди гривень, видатки – 1 трильйон 521 мільярд гривень. Граничний обсяг дефіциту був збережений на рівні 3,5% ВВП.

Щодо народних депутатів, обраних відстоювати інтереси мешканців Одеської області, то бюджет підтримали: Сергій Колебошин, Олександр ГоренюкСтепан ЧернявскийОлексій ЛеоновОлег КолєвАндрій КостінІван Шинкаренко, ("Слуга народу"), Антон Кіссе, Анатолій Урбанський ("За майбутнє").

Микола Скорик  ("Опозиційна платформа - За життя") був відсутній, а Олексій Гончаренко ("Європейська солідарність") проголосував проти. Щодо Артема Дмитрука, який нещодавно вийшов з фракції "Слуга народу", то він не голосував.

Нагадаємо, 25 листопада 2021 року відбулися бюджетні обговорення проєкту бюджету Одеської міської територіальної громади на 2022 рік.

12 листопада депутатам міської ради презентували бюджет міста на 2022 рік.

У травні минулого року директорка департаменту Світлана Бедрега в ході засідання виконавчого комітету спрогнозувала, що бюджет недоотримає за пів року від 500 до 700 мільйонів гривень.

Поділитися