31 березня 2021 р. 13:22

Парламент дозволив продавати Одеський припортовий завод в карантин

Парламент дозволив продавати Одеський припортовий завод в карантин

Верховна Рада України підтримала зміни до закону "Про приватизацію державного і комунального майна", які дозволяють проведення аукціонів з продажу об’єктів "великої" приватизації у період карантину.

Як зазначили у пресслужбі парламенту, за відповідне рішення проголосували 257 народних депутатів України.

Йдеться про виключення із закону пункту, згідно з яким, тимчасово, на період карантину та обмежувальних заходів через пандемію коронавірусу, діяла заборона на проведення аукціонів з продажу об’єктів великої приватизації.

Як йдеться у пояснювальній записці, документ спрямований на забезпечення проведення низки підготовчих, організаційних заходів та заходів, які передують проведенню безпосереднього продажу об’єктів великої приватизації на аукціонах, та проведення аукціонів з продажу об’єктів великої приватизації.

У лютому Кабінет Міністрів запропонував Верховній Раді зняти обмеження на продаж низки об’єктів, серед яких - п'ять ТЕЦ, три обленерго, колишній завод «Більшовик», Одеський припортовий завод, Об’єднана гірничо-хімічна компанія та «Президент-готель».

Щодо народних депутатів, обраних захищати інтереси жителів Одеської області, ці зміни підтримали: Артем ДмитрукСергій КолебошинОлег КолєвОлександр ТкаченкоОлексій ЛеоновОлександр Горенюк,Ігор Васильковський, Степан Чернявський («Слуга народу»), Антон Кіссе (депутатська група «партія "За майбутнє"»).

Олексій Гончаренко («Європейська солідарність») - відсутній.

 Анатолій Урбанський (депутатська група «партія "За майбутнє"») - утримався.

Обрані за списками: Микола Скорик («Опозиційна платформа - За життя»), - відсутній, Юлія Діденко, Іван Шинкаренко Андрій Костін  («Слуга народу») - за.

Нагадаємо, Верховний суд України в складі колегії суддів Касаційного господарського суду 13 січня цього року відмовив ПАТ «Одеський завод гумово-технічних виробів» у відкриті касаційного провадження у суперечці із Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях через 11 будиночків відпочинку.

У лютому 2020 року Державна нафтова компанія Азербайджану SOCAR повідомила про плани взяти участь у майбутній приватизації ВАТ «Одеський припортовий завод» в Україні.

У вересні 2019 року тодішній голова Фонду державного майна Віталій Трубаров повідомив, що приватизація Одеського припортового заводу можлива не раніше кінця весни 2020 року. Проте коронавірус скоректував плани. 

Поділитися