19 червня 2021 р. 13:58

Оренда котеджів поблизу Одеси та Києва найдорожча в Україні

Оренда котеджів поблизу Одеси та Києва найдорожча в Україні

Українці, які планують провести літо не вдома, найбільше цікавляться орендою будинків під Києвом та Одесою тож оренда такої нерухомості цього літа біля цих міст найдорожча в країні. 

Такі дані оприлюднили аналітики сервісу продажів OLX.

Як зазначають експерти сервісу, на оренду частини будинку знадобиться десь 5,5 тис. грн на місяць, дачі —  9,7 тис. грн. Найдорожче обійдеться винайняти котедж — 34 тис. грн.  

Найпопулярнішими напрямками виявилися:

  • Осокорки (Київ) — 774 запити;
  • Пуща-Водиця (Київська область) — 757 запитів;
  • Бортничі (Київ) — 494 запити;
  • Малиновський район (Одеса) — 484 запити;
  • Совіньйон (Одеська область)  — 442 запити;
  • Хотяновка (Київська область) – 410 запитів.

Зараз українці найбільше шукають заміські таунхауси (556 пошукових запитів за місяць на платформі), частини будинків (396) та дачі (394). Орендодавці при цьому більше пропонують звичайні будинки. Оселитися в них коштує 8,7 тис. грн на міс. у середньому. Найдешевші варіанти житла є у Херсонській та Запорізькій областях — від 1,5 тис. грн. Демократичні ціни мають також домівки у Чернігівській та Полтавській областях — від 2,5 тис. грн в середньому.

Найдешевше винайняти частину будинку у Запорізькій (2,1 тис. грн), Кіровоградській (2,7 тис. грн), Вінницькій (3 тис. грн) та Херсонській (4 тис. грн) областях. 

Ціна за оренду дач по Україні — 9,7 тис. грн. А от поблизу Одеси вона досягає вже 27 тис. грн на місяць в середньому. 

Частіше цього сезону орендодавці пропонують таунхауси, ніж клубні будинки. Середня ціна, наприклад, по Київській області складає 30 тис. грн на місяць. 

Варіант для тих, хто не економить, —  котеджі, адже середня ціна на них 34 тис. грн за місяць. Звісно, є більш бюджетні об’єкти: літо в них можна провести у таких областях, як Івано-Франківська (7 тис. грн) та Львівська (11 тис. грн). Найдорожчі котеджі зазвичай здають поблизу міст-мільйонників, у середньому за 28 тис. грн під Одесою та 72 тисячі грн в місяць під Києвом.

Нагадаємо, раніше аналітики підрахували, що найдешевші квартири цього літа пропонують на Закарпатті, у Береговому (300 грн/доба), а будинки — в Очакові на Миколаївщині (180 грн/доба), однак найбільше українці хочуть орендувати подобове житло поблизу моря — в одеській Аркадії. 

Державне агентство з розвитку туризму нарахувало в Одеській області 15 п'ятизіркових готелів. За цим показником регіон випереджає усі інші області країни.

Більшість українців цього року планують відпочивати на Батьківщині і лише кожен десятий виїжджатиме за кордон. 

Поділитися