16 червня 2021 р. 13:23

Одесміськелектротранс оголосив тендер з постачання нових трамваїв для Одеси

Одесміськелектротранс оголосив тендер з постачання нових трамваїв для Одеси

Комунальне підприємство «Одесміськелектротранс» оголошує тендер на придбання 12 нових багатосекційних трамвайних вагонів, які оновлять рухомий склад трамвайного парку.

Як зазначили в пресслужбі муніципалітету, згідно з тендерними процедурами, що відбуватимуться за правилами Європейського інвестиційного банку, трамвайні вагони мають бути довжиною 26-32 метри, з низьким рівнем підлоги, місткістю не менш 250 пасажирів.

Одеська міська рада та КП «Одесміськелектротранс» запрошують до участі у торгах іноземних та вітчизняних виробників.

Більш детально ознайомитись із запрошенням на участь у міжнародному тендері щодо постачання нових багатосекційних зчленованих трамваїв з низьким рівнем підлоги та супутніх послуг для Одеси, який фінансується Європейським інвестиційним банком, можна за посиланням та на сайті КП «Одесміськелектротранс».

Нагадаємо, раніше Комунальне підприємство "Одесміськелектротранс" оголосило тендер для обрання постачальника комплектів обшивки й елементів для облаштування екстер’єру та інтер’єру салону та кабіни трамваю.

Також КП «Одесміськелектротранс» оголосило тендер на закупівлю шести низькопольних електробусів в термін до 1 грудня 2021 року.

В листопаді минулого року уряд схвалив розпорядження «Про залучення коштів позики від Єдиного інвестиційного банку для реалізації проєкту "Міський громадський транспорт України ІІ"» у розмірі 200 мільйонів євро, які будуть спрямовані на оновлення парків громадського транспорту у різних українських містах.

Нові електробуси, які планує придбати Одеський муніципалітет за гроші від кредиту, який виділяє Європейський інвестиційний банк, курсуватимуть по Балківській і в Суворовський район.

Спільно з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) та активною місцевою владою, Міністерство інфраструктури продовжує підготовку другої фази проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ», що передбачає оновлення парків громадського транспорту у різних українських містах.

Проєкт «Міський громадський транспорт ІІ» включатиме лише підпроєкти з розвитку екологічного громадського транспорту: закупівлі трамваїв, тролейбусів, рухомого складу метрополітену та електробусів. «Для Міністерства інфраструктури дуже важливим є перехід на екологічний транспорт. Це передбачено чинною Національною транспортною стратегією України до 2030 року і стратегією розвитку автомобільної промисловості, а використання електричного громадського транспорту не лише дозволить суттєво знизити рівень викидів у містах, а і максимально наблизить нас до європейських стандартів.

В травні президент України Володимир Зеленський сподівався, що Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) затвердить у липні кредит Укравтодору у розмірі 450 млн євро на новий проєкт, що передбачає подальшу реконструкцію дороги М05 Київ – Одеса.

Раніше Європейський інвестиційний банк погодився з тим, що всі кредити, які отримає Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор»), будуть спрямовані на трасу Одеса - Київ.

У грудні минулого року Верховна Рада України ратифікувала дві угоди з Європейським інвестиційним банком і Європейським банком реконструкції та розвитку на загальну суму 327 мільйонів євро.

У листопаді тодішній прем'єр-міністр України Олексій Гончарук підписав два документа на загальну суму 900 млн євро щодо проєкту співфінансування Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) і Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР) будівництва українських доріг.

А у вересні ексголова Державного агентства автомобільних доріг України Славомир Новак заявив, що в 2020 році на кошти європейських банків повинні почати ремонт траси Київ - Одеса.

Поділитися