10 червня 2021 р. 19:13

Одеський вокзал здадуть в оренду до кінця літа

Одеський вокзал здадуть в оренду до кінця літа

Укрзалізниця розпочинає передачу в довгострокову оренду торгівельних площ залізничних вокзалів. Впродовж літа компанія через систему «Prozorro.Продажі» планує передати в оренду понад 41,5 тисячі квадратних метрів площ 24 вокзалів.

Про це повідомив в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик.

За словами керівника компанії, від передачі в оренду підприємство планує отримувати на місяць щонайменше 8,4 млн грн, а на рік — понад 100 млн грн.

«Більшість цих площ нам вже роками не приносили прибутків. Дотепер максимальний обсяг орендних площ по всіх вокзалах сукупно складав трохи більш як 9,5 тис. кв. м. Ми змінюємо цю ситуацію, адже відведені для торгівлі зони мають приносити доходи компанії, а не збитки на їх утримання. Проте в довгостроковій перспективі — підготувати 11 вокзалів до концесії», — зазначив Іван Юрик.

Укрзалізниця провела повну інвентаризацію та заміри всіх площ комерційних приміщень вокзалів. Передача відповідних об'єктів в оренду відбуватиметься через електронні аукціони в системі «Prozorro.Продажі». Запланований термін - на 3 роки.

Так, до кінця літа Укрзалізниця планує знайти орендарів для наступних вокзалів: Козятин, Запоріжжя-1, Дніпро-Головний, Хмельницький, Суми, Біла Церква, Полтава, Тернопіль, Рівне, Фастів, Вінниця, ім.Тараса Шевченка, Чоп, Ужгород, Чернівці, Коломия, Івано-Франківськ, Одеса-Головна, Миколаїв, Львів, Жмеринка, Херсон, Київ-Пасажирський та Харків.

Нагадаємо, у 2020 році Державне підприємство «Адміністрація морських портів України» оголосило тендер для обрання компанії, яка підготує техніко-економічне обґрунтування та конкурсну документацію проєкту концесії залізнично-поромного комплексу державного підприємства «Морський торгівельний порт "Чорноморськ"».

Міністерство інфраструктури розглядає можливість оголошення в 2020 році інвестиційного конкурсу для передачі в концесію майна ДП «Одеський морський торгівельний порт» (ОМТП).

В листопаді минулого року Міністерство інфраструктури України заявило про плани передати готель «Одеса» на баланс Головного представництва Адміністрації морських портів України, в якому концентруються всі непрофільні активи філій АМПУ в портах, зокрема і пасажирський комплекс Одеського порту.

Поділитися