18 лютого 2021 р. 22:26

Одеські компанії розіграли чотирьохмільярдний тендер на Дніпропетровщині

Одеські компанії розіграли чотирьохмільярдний тендер на Дніпропетровщині

Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області провела тендер для обрання підрядника, якому заплатять за послуги з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного значення та штучних споруд на них у регіоні.

Відповідна інформація оприлюднена в системі електронних закупівель Prozorro.

Аукціон відбувся 18 лютого і до участі в ньому допустили лише дві компанії ТОВ "Автомагістраль-Південь" та ТОВ "Ростдорстрой", хоча охочих було вдвічі більше. 

Товариства з обмеженою відповідальністю "ПБС" та "Техно-Буд-Центр" також бажали взяти участь, проте їм не дозволили. 

В результаті переможцем визнали ТОВ "Автомагістраль-Південь", яке після другого кроку аукціону погодилося працювати за 4 мільярди 453 мільйони 171,7 тисяч гривень.

Власниками ТОВ "Автомагістраль-Південь" є одесити Валерій Коротков та Олег Наливаний.

Згідно з єдиним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, засновниками ТОВ «Ростдорстрой» є Комерційне товариство з обмеженою відповідальністю «Оттама», а кінцевими бенефіціарами - Євген Коновалов і Юрій Шумахер. Юрій Шумахер також є депутатом Одеської міської ради від фракції «Довіряй ділам» Одеського міського голови Геннадія Труханова

Згідно з єдиним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ТОВ "ПБС" зареєстровано в Івано-Франківську засновниками і кінцевим бенефіціаром є Іванна Непік. Директор Олексій Пастернак. У 2017 році Служба автомобільних доріг України в Одеській області за 7 серпня провела три аукціони для визначення компаній, яким замовлять поточний середній ремонт на трасі Т-16-25 КПП «Кучурган» - Біляївка - Маяки-Овідіополь. Два з них виграло ТОВ "ПБС".

ТОВ "Техно-Буд-Центр"  зареєстровано у Тернополі. Власники - Андрій Ярема, Юрій Ханін.

Надаємо, схожа ситуація, коли до торгів допустили лише ці дві компанії, відбулася, коли Служба автомобільних доріг в Одеській області провела тендер для обрання підрядника, якому заплатять за будівництво автомобільної дороги загального користування державного значення М-28 Одеса – Южний – /М-14/ з під’їздами (під’їзд до Одеського морського порту). 

Тоді також було більше охочих, проте їх не допустили до участі в аукціоні.

Так сталося й коли Служба автомобільних доріг у Херсонській області провела тендер для обрання підрядника для поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Т-04-03 Мар’янське – Берислав – /Р-47/ (окремими ділянками) в цьому регіоні.

Аукціон відбувся 29 жовтня 2020 року і в ньому взяли участь дві компанії: ТОВ «Автомагістраль-Південь» та ТОВ «Ростдорстрой». Хоча охочих було трохи більше.

І навіть тоді це був не перший тендер, в якому ці компанії беруть участь, після того як відмовляють іншим охочим. Так, наприклад: управління капітального будівництва Одеської міської ради провело тендер для обрання підрядника, якому заплатять за капітальний ремонт узвозу Деволанівський. 

Також у серпні Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області допустила до участі в аукціону на право проводити поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Н-11 Дніпро - Миколаїв (через м. Кривий Ріг) лише дві одеські компанії з семи потенційних учасників. 

Поділитися