14 квітня 2021 р. 16:22

Одеські дорожні гіганти розіграли півмільярдний тендер на утримання доріг регіону

Одеські дорожні гіганти розіграли півмільярдний тендер на утримання доріг регіону

Служба автомобільних доріг в Одеській області провела тендер для обрання підрядника, якому заплатять за експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування державного значення. 

Як зазначається в системі електронних закупівель Prozorro, в цьому тендері йдеться про 11 доріг - по одній міжнародній, національній, регіональній та про вісім територіальних.

Аукціон з очікуваною вартістю закупівлі в 502 мільйони 561,6 тисяч гривень відбувся 14 квітня і в ньому взяли участь лише дві компанії: ТОВ «Автомагістраль-Південь» та ТОВ «Ростдортрой». На першому кроці аукціону співвідношення пропозицій було 492,8 та 496,5 мільйонів відповідно. 

На другому кроці аукціону ТОВ «Росдорстрой» знизило свої вимоги на 6,5 мільйонів до 490 мільйонів рівно, проте «Автомагістраль-Південь» поступатись не схотіло і також «скинула» ціну до 487 мільйонів 774,4 тисяч гривень.

Таким чином переможцем обрали саме ТОВ «Автомагістраль-Південь».

Компанія повинна буде до 31 грудня 2023 року утримувати такі дороги:

Згідно з єдиним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, засновником ТОВ «Ростдорстрой» є комерційне товариство з обмеженою відповідальністю «Оттама», а кінцевими бенефіціарами - Євген Коновалов і Юрій Шумахер. Юрій Шумахер також є депутатом Одеської міської ради від фракції «Довіряй ділам» Одеського міського голови Геннадія Труханова

Власниками ТОВ "Автомагістраль-Південь" є одесити Валерій Коротков та Олег Наливаний.

Нагадаємо, Одеський міський голова Геннадій Труханов підписав розпорядження про тимчасове закриття руху автотранспорту по Деволанівському узвозу від вул. Єврейської до Карантинного узвозу. 

Антимонопольний комітет України на засіданні прийняв рішення у справах про порушення, що полягали у придбанні компанією «Üttema Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság» (Угорщина, м. Вечеш) двох українських компаній - ПП «Київшляхбуд» (м. Київ) та ТОВ «Ростдорстрой» (м. Одеса) без отримання дозволів на концентрації. 

Одеський міський голова Геннадій Труханов підписав розпорядження про тимчасове закриття руху автотранспорту по вул. Преображенській на ділянці від вулиці Пантелеймонівської до вулиці Новощіпний ряд. Про це повідомили у пресслужбі муніципалітету. В розпорядженні повідомляється, що перекриття діє з 15 квітня по 1 вересня. 

Поділитися