20 березня 2021 р. 15:21

«Одеська залізниця» на чверть підняла ціну клем через прохання виробника

«Одеська залізниця» на чверть підняла ціну клем через прохання виробника

До Філій «Одеська залізниця» та «Придніпровська залізниця», які наразі проводять тендери з закупівлі клем роздільного рейкового скріплення залізничної колії, звернувся неназваний в системі «Прозорро» виробник з проханням підняти очікувану вартість закупівлі до 49 000 – 49 500 гривень/т. Підняття вартості прохач пояснював підвищенням цін на сировину, комунальні та транспортні послуги.

Про це повідоляють «Наші гроші».

«Одеська залізниця» відповіла, що розгляне можливість підвищення ціни і зрештою виконала прохання наступним чином: 16 березня тендерний комітет зменшив обсяги закупівлі з 130 до 103,556 тон, залишивши очікувану вартість тендеру в системі незмінною.

Таким чином «Одеська залізниця» збільшила очікувану вартість клем на 25% – з 39 190 до 49 200 гривень/т.

В повністю аналогічній ситуації Філія «Придніпровська залізниця» 4 березня відмовила прохачу у підвищенні ціни та залишила 39 192 гривні/т. Замовник це пояснив тим, що очікувану вартість закупівлі визначено за результатами маркетингового дослідження ринку виробників і постачальників та з урахуванням вартісних показників останньої закупівлі даної продукції підрозділами АТ «Укрзалізниця».

Вже після цих рішень свою закупівлю клем 18 березня оголосила «Південно-Західна залізниця». Вона за прикладом одеської встановила підвищену очікувану ціну клем 49 200 гривень/т.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України погодив дострокове припинення повноважень голови правління АТ «Укрзалізниця» Володимира Жмака і поклав виконання обов'язків на Івана Юрика.

Про це стало відомо під час засідання Кабінету міністрів 17 березня. 

Нагадаємо також, що комунальне підприємство "Міськзелентрест" оголосило тендер для обрання підрядника, якому заплатить за монтажні роботи спеціального дитячого майданчика з умовами доступності для дітей з інвалідністю, у тому числі з вадами зору, опорно-рухового апарату, аутоімунними захворюваннями. 

Управління капітального будівництва Одеської міської ради оголосило тендер для обрання підряднику, якому заплатять за капітальний ремонт Одеської гімназії № 5, розташованої за адресою: м. Одеса, вул. Маршала Малиновського, 29А.

Поділитися