31 березня 2021 р. 09:21

Одещина отримує від комунальних підприємств лише 1,5 відсотка прибутку

Одещина отримує від комунальних підприємств лише 1,5 відсотка прибутку

Комунальні підприємства Одеської області, які фінансуються з обласного бюджету, приносять прибуток лише у 1,5% від вкладеного в них з бюджету. 

Такі цифри озвучив під час брифінгу голова Одеської обласної адміністрації Сергій Гриневецький

"Фінагентство каже, що деякі комунальні підприємства за рахунок коштів від місцевого бюджету перетворилися на напівприватні. Економіка взагалі кепська - виділили на утримання КП 100 мільйонів з бюджету, а прибуток отримали - 1 мільйон 500 тисяч. Та я сказав, може ці 100 мільйонів треба було спрямувати на Хаджибейську дамбу та зняти питання", - зазначив він. 

Нагадаємо, загальні збитки бюджету Одеської області за минулий рік через COVID-19 та посуху становили біля 1 мільярда гривень.

Як пояснив під час брифінгу 18 березня заступник директора департаменту фінансів Одеської обласної адміністрації Олег Коровкін, через весняно-літні посухи значно зменшилися податкові надходження в бюджет, а на тлі пандемії витрати на охорону здоров'я постійно зростали. 

Також аналітики сервісу YouControl дослідили, чи вплинула пандемія за рік на відкриття або закриття компаній і в яких саме секторах та помітили, що Одеська область опинилася у п'ятірці лідерів за кількістю фізичних-осіб підприємців, які почали бізнес у 2020 році, а також за кількістю тих, що бізнес закрили. 

Бюджет Одеси через пандемію недоотримав 779 мільйонів гривень. 

Поділитися