07 червня 2021 р. 08:51

Одеська область - лідерка в Україні за кількістю п'ятизіркових готелів

Одеська область - лідерка в Україні за кількістю п'ятизіркових готелів

Державне агентство з розвитку туризму нарахувало в Одеській області 15 п'ятизіркових готелів. За цим показником регіон випереджає усі інші області країни.

Про це повідомила директорка агентства Мар'яна Олеськів в інтерв'ю телеканалу "Дім".   

За її словами, ще 10 таких готелів у Києві, по три — у Харкові та у Львові. 

"Є ще в декількох містах. У Дніпрі, якщо не помиляюся", - зазначила вона.

Взагалі, за словами Мар'яни Олеськів, в Україні працюють 248 п'ятизіркових готелів, тобто десь кожен 12 готель в країні - п'ятизірковий. Втім, точна кількість готелів в Україні ще не порахована. Агентству відомо про три тисячі різного рівня. 

"Всього готелів близько 3 тисяч. Але це не точна цифра, бо точно ніхто не знає, тому що у нас немає саме туристичної статистики. Але ми над цим працюємо. Процес категоризації, видачі зірок ми тільки почали в березні, бо на якийсь час ця функція заморозилася. Річ у тому, що було створено Держагентство, але нормативна база не була змінена. І ми майже рік змінювали низку документів і потім знову почали видавати зірки", - зазначила Мар'яна Олеськів.

Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з другой спроби зміг продати з аукціону готель «Вікторія» на узбережжі Чорного моря в Одесі, а також 862 одиниці основних засобів. 

Перше в Україні легальне казино відкрилося в Одесі у готелі «Gagarinn Hotel». 

Людей, яких евакуювали рятівники з готелю Palais Royal, розселили в готелях «Чорне море», «Моцарт» і «Ланжерон». 

Поділитися