08 липня 2021 р. 14:26

Одеська міська рада зможе встановлювати ціну на тепло

Одеська міська рада зможе встановлювати ціну на тепло

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), вирішила передати на місцевий рівень державне регулювання 28 суб’єктів господарювання, що провадять діяльність з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії. 

Відповідне рішення регулятор ухвалив 7 липня. 

Таким чином, встановлювати тарифи і затверджувати плани розвитку для таких ліцензіатів будуть місцеві органи влади.

«При цьому регулятор здійснюватиме методичну роботу та методологічну допомогу з питань державного регулювання підприємств теплопостачання, регулювання яких відбуватиметься на місцевому рівні та продовжуватиме нормативно-правове забезпечення їх діяльності», - зазначив голова комісії Валерій Тарасюк.

Нагадаємо, газопостачальники оприлюднили свої липневі місячні тарифи, що будуть діяти для тих, хто відмовився від річного тарифу на газ. Вартість одного кубометра блакитного палива українцям вартуватиме в межах від 7,99 до 13,30 гривні за кубометр газу. Найнижчу ціну серед компаній, що вже опублікували свої липневі тарифи, запропонував газопостачальник «ЙЕ енергія» — 7,99 гривні за кубометр газу, а найвищий тариф у компанії «Газпромпостач» — 13,30 грн за кубометр газу.

На засіданні виконавчого комітету Ренійської міської ради VIII скликання, яке відбулося 18 червня 2021 року, було прийнято рішення про коригування тарифів на послуги з водопостачання в селах Лиманське і Долинське. Ухваленню цього рішення передувала нетривала, але напружена історія.

З 1 травня в Україні починає працювати "річний продукт" — фіксована ціна на газ, яка діятиме для українців наступні 12 місяців.

Поділитися