26 березня 2021 р. 17:26

Одеська мерія витратить 10 мільйонів на відновлення покриття тротуарів Приморського бульвару

Одеська мерія витратить 10 мільйонів на відновлення покриття тротуарів Приморського бульвару

Управління дорожнього господарства Одеської міської ради оголосило тендер для пошуку підрядника, якому заплатять за відновлення покриття тротуарів Приморського бульвару в центрі міста. 

Про це йдеться в повідомленні, яке оприлюднене в системі електронних закупівель Prozorro.

Як зазначається в повідомленні, аукціон з очікуваною вартістю закупівлі в 10 мільйонів 729,9 тисяч гривень відбудеться 12 квітня. 

Зазначимо, що студенти-історики під керівництвом професора Андрія Красножона та за участю відомого всім історика і краєзнавця Олександра Бабича 26 листопада 2020 року зняли плитку на Приморському бульварі в Одесі для проведення розкопок. Дослідники шукали залишки Хаджибейського замку, який взяв штурмом загін Йосипа де Рибаса 14 вересня 1789 року, місце розкопок було визначено вченими у 2019 році.

Щороку 2 вересня в Одесі святкують День міста. Ця дата суперечлива як і вік самого міста. Офіційно Одесі у 2020 році виповнилося 226 років, проте є думка, що дату заснування міста слід відміряти з першої згадки про фортецю Хаджибей, на місці якої стоїть місто. Тоді Одесі було б вже більше 600 років і дата змістилася б.

Фундаменту фортеці не знайшли, проте на думку дослідників, тепер є чіткий напрямок пошуків. Втім, місце розкопок привели до попереднього стану. 

Нагадаємо також, що товариство з обмеженою відповідальністю «БВК "Пік-строй"» почало поточний ремонт дорожного покриття на Французькому бульварі в Одесі.  

Поділитися