15 квітня 2021 р. 21:59

Одеська мерія скасувала результати торгів через примус «посунути» компанію депутата міськради

Одеська мерія скасувала результати торгів через примус «посунути» компанію депутата міськради

Управління дорожнього господарства Одеської міської ради скасувало результати торгів по вибору підрядника для капітального ремонту вул. Толбухіна (на ділянці від вул. Петрашевського до вул. Чубаївської).

Як зазначається в системі електронних закупівель Prozorro, 8 квітня АМКУ зобов’язав Управління дорожнього господарства Одеської міськради скасувати рішення про відміну тендеру з капремонту вул. Толбухіна вартістю 152,5 млн гривень.

Загалом в тендері брали участь чотири компанії. Окрім «Ростдорстрою» та «Автомагістраль-Південь», ще ДП ЕКРАНБУД ТзОВ «Екран» та ТОВ «Стройспецтехніка».  

Спочатку переможцем виходило ТОВ «Ростдорстрой», яке погоджувалося працювати за 127 млн 981 тис. 201 грн, проте рішення скасували тому, що 14 січня «Стройспецтехніка» оскаржила його перемогу у адмінколегії АМКУ.

Як зазначено в скарзі компанії, в пропозиції переможця бракувало протоколу перевірки технічного стану транспорту та наказів про закріплення працівників за кожним транспортним засобом, що буде задіяний в ремонті. Окрім того, на банківську гарантію, надану «Ростдорстроєм», не було накладено кваліфікованого електронного підпису.

Через ці вади документації АМКУ 29 січня зобов’язав Одеську міськраду скасувати рішення про визначення «Ростдорстроя» переможцем.

Наступною за «Ростдорстроєм» замовник мав би розглядати пропозицію «Автомагістраль-Південь», яке  погодилося працювати за 127 млн 999 тис. 999 гривень.   

Проте 19 березня одеські чиновники оголосили про відміну тендеру через «неможливість усунення виявлених порушень законодавства».

Згідно з єдиним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, засновниками ТОВ «Ростдорстрой» є Комерційне товариство з обмеженою відповідальністю «Оттама», а кінцевими бенефіціарами - Євген Коновалов і Юрій Шумахер. Юрій Шумахер також є депутатом Одеської міської ради від фракції «Довіряй ділам» Одеського міського голови Геннадія Труханова

Власниками ТОВ «Автомагістраль-Південь» є одесити Валерій Коротков та Олег Наливаний.

Поділитися