02 листопада 2021 р. 22:08

Одеська компанія опинилася під санкціями Ради нацбезпеки

Одеська компанія опинилася під санкціями Ради нацбезпеки

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 жовтня 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Зокрема під санкціями опинилася одеська компанія Fides Ship Management. 

Фірмі заблокували активи, обмежили торгівельні операції, анулювали всі дозволи і ліцензії та заборонили захід суден у територіальне море України та порти. Крім того, на фірму наклали ще низку обмежень.

Відповідно до указу, Міністерство закордонних справ України має поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

За даними "Радіо Свобода", ця компанія могла належати депутату від ОПЗЖ Віктору Баранському. У медіа також повідомляють, що він також міг фінансувати одеську організацію "Партії Анатолія Шарія". Сам Баранський повністю заперечує стосунок до Fides Ship Management і називає дані реєстру європейської організації помилкою.

РНБО внесла зміни у свої попередні рішення: від 14 травня (введено в дію указом президента 21 травня 2021 року) і від 18 червня (введено в дію указом президента 24 червня 2021 року).

Раніше Верховна Рада України ухвалила заяву щодо нелегітимності виборів депутатів Державної Думи Росії. А слідчі Служби безпеки України відкрили кримінальне провадження за фактом незаконних виборів у Держдуму Російської Федерації, які відбулися на території тимчасово окупованого Криму.

30 липня РНБО під час засідання розширила список санкцій проти контрабандистів - до нього увійшли ще три особи.

До того президент України Володимир Зеленський підтримав пропозицію Служби безпеки України і ввів в дію рішення Ради національної безпеки та оборони про нові санкції проти фізичних та юридичних осіб строком на три роки.

Як зазначили в Офісі президента, йдеться про 95 компаній та 13 громадян, серед яких шестеро пов'язані з Одесою.

Нагадаємо, троє з "топ-десятки українських контрабандистів", щодо яких Рада національної безпеки і оборони (РНБО) раніше ввела персональні санкції, позбавлені українського громадянства, стосовно них готується процедура депортації з України.

Поділитися