01 травня 2021 р. 14:05

Одеситів зовуть обговорити ставки земельного податку

Одеситів зовуть обговорити ставки земельного податку

Одеський міський голова Геннадій Труханов розпорядився скликати громадські слухання для обговорення проєкту рішення Одеської міської ради про зміни в  рішенні «Про встановлення ставок земельного податку в м. Одесі».

Про це повідомили у пресслужбі Одеської мерії. 

Слухання мають відбутися 14 травня, а уповноваженим органом, відповідальним за організацію та проведення громадських слухань визначили Департамент земельних ресурсів Одеської міської ради.

У пояснювальній записці визначається, що:

  • Для землекористувачів (юридичні та фізичні особи), які використовують земельні ділянки без належним чином оформлених документів на право користування земельними ділянками, застосовується ставка податку у розмірі 3% відсотків від нормативної грошової оцінки землі, за винятком землекористувачів (юридичні та фізичні особи), які використовують земельні ділянки за видами цільового призначення земель по цими кодами  для яких ставка податку застосовується згідно з додатком.
  • Для власників вбудовано-прибудованих нежитлових приміщень, розташованих в житлових будинках, які використовують дані приміщення для ведення підприємницької діяльності, застосовується ставка податку у розмірі 3% від нормативної грошової оцінки землі.
  • Для землекористувачів, які мають у постійному користуванні земельні ділянки, але не можуть мати їх на такому праві відповідно до статті 92 Земельного кодексу України, застосовується ставка податку у розмірі 3% від нормативної грошової оцінки землі. 

Нагадаємо, Управлінням капітального будівництва Одеської міської ради за рахунок бюджетних коштів проводиться закупівля квартир для забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. 

Частка доходів місцевих бюджетів у зведеному бюджеті України (без урахування трансфертів) зросла на 4 відсотки за період з 2015 по 2020 роки. 

Мерія Одеси знов вирішила проводити громадські слухання щодо проєкту детального плану території біля Єврейського кладовища, який з 25 березня по 28 травня проходить процедуру обговорення. 

Поділитися