07 грудня 2021 р. 21:14

Одещина отримала від приватизації майже у 50 разів більше ніж минулого року

Одещина отримала від приватизації майже у 50 разів більше ніж минулого року

Надходження до бюджету Одеської області від приватизації у 2021 році склали 235 мільйонів гривень проти 5 мільйонів, отриманих минулого року. 

Про це під час апаратної наради в Одеській обласній адміністрації повідомив начальник Регіонального відділення ФДМУ по Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський.

Він також зазначив, що до кінця поточного року Фонд очікує оплату ще за три великі обʼєкти:

  • недобудовані корпуси заводу "Оріон" по вулиці Житомирській, 6 (понад 21 мільйону гривень); 
  • приміщення Державного підприємства "Чорноморський експертно-технічний центр Держпраці" по вулиці Тираспольській, 12 (12 мільйонів гривень);
  • приміщення Державного підприємства "Ремонтно-будівельна дільниця «Агрос»" по вулиці Михайлівській, 13 (9 мільйонів гривень).

Також 21 та 24 грудня мають бути проведені два аукціони з викупу приміщень Державного підприємства "Одеський спеціальний науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут" (вулиця Івана Франка) та Державного підприємства "Одеський науково-дослідний інститут телевізійної техніки" (вулиця Мечникова, 132).

На наступний рік заплановано проведення торгів з викупу будівель Приватного акціонерного товариства "Одеський завод шампанських вин" (Французький бульвар, 36) та інфраструктурних об’єктів Білгород-Дністровського морського торгівельного порту.

Окремим джерелом фінансових надходжень від реалізації державного майна є орендна плата, загальний обсяг якої за поточний рік склав по Одеській області 310 мільйонів гривень, що перевищує результати минулих років.

Поділитися