03 червня 2021 р. 08:38

Одещина отримає понад 4 мільйони на компенсацію житла для учасників бойових дій

Одещина отримає понад 4 мільйони на компенсацію житла для учасників бойових дій

Кабінет міністрів України розподілив 50 мільйонів гривень субвенції на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей на 2021 рік.

Як вирішили на засіданні 2 червня, Одеська область отримає з цих грошей 4 мільйони 614 тисяч гривень.

Більш за всіх отримає бюджет Києва - 8 мільйонів 664 тисячі гривень. На другому місці Житомирська область - 4 мільйони 718 тисяч гривень Таким чином, Одеська область на третьому місці. На четвертому - Хмельницька область - 3 мільйони 615 тисяч гривень, а на п'ятому - Черкаська область, яка отримає 3 мільйони 382 тисячі гривень.

 

Нагадаємо, у березні Міністерство фінансів виділило найбільші програми держбюджету, що спрямовані на підтримку місцевих бюджетів, і сумарно складають 142,4 мільярди гривень. 

Громади Одеської області у 2020 році найменше використали кошти державної субвенції за трьома напрямками: "розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості", "надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами" та "соціально-економічний розвиток окремих територій". 

В листопаді минулого року радниця з питань муніципальних фінансів та управління Одеського Регіонального офісу програми «U-LEAD з Європою» Олеся Голинська провела аналіз оцінки показників бюджетів 872 ОТГ України за 9 місяців 2020 року.

Поділитися