26 серпня 2021 р. 08:36

Одещина на четвертому місці за витратами на святкування Дня Незалежності

Одещина на четвертому місці за витратами на святкування Дня Незалежності

Святкування 30-го Дня Незалежності України стало найдорожчим в історії країни, а найбільше витратилася Київська область - 168 мільйонів гривень. 

Тільки парад і концерт Бочеллі обійшлися в 39,5 млн грн, зазначає інформаційне агентство "Київ Сіті". 

Також в топ лідерів за витратами увійшли:

  • Дніпропетровська область - 6,4 мільйона гривень;
  • Харківська область - 4,6 мільйона гривень;
  • Одеська область - 3,4 мільйона гривень;
  • Донецька область - 3,3 мільйона гривень.

А ось на Херсонщині вирішили не робити взагалі ніяких покупок до Дня Незалежності.

Зазначимо, що День Незалежності в Одесі традиційно фінансується значно скромніше, ніж День міста, святкування нового року та навіть "Гуморина". Обсяг коштів, що спрямовуються на головне державне свято, дорівнює витратам на посередній музичний фестиваль.

Цього року на святкування Дня Незалежності та Дня Державного Прапора України заплановано було у два з половиною рази більше коштів, ніж виділено за розпорядженнями міського голови.  Мер Одеси Геннадій Труханов підписав розпорядження про виділення 292 тисяч гривень на феєрверк до Дня Прапора та Дня Незалежності України. Також було опубліковане розпорядження Труханова про виділення коштів на святкування Дня Державного Прапора України та 30-ї річниці Незалежності України – на святкування виділили 233 тис. 780 гривень. 

Минулого року на концерт до Дня міста чиновники планували витратити до 3,6 мільйона гривень. Як повідомляв пізніше ІзбірКом, спеціалісти Південного офісу Держаудитслужби провели моніторинг тендеру, на якому департамент культури та туризму Одеської міської ради купує послуги з організації святкового гала-концерту.

"Виявилося, що замовник в тендерній документації вказав дуже детально, яке саме обладнання повинен мати виконавець, але підприємиця, яка перемогла на тендері, не володіє таким обладнанням і не відповідає критеріям відбору. Крім того, переможиця тендеру надала документи на підтвердження досвіду виконання аналогічних договорів, що викликали сумніви", – повідомляв тоді ІзбірКом

Поділитися