01 червня 2021 р. 11:22

Одещина-лідер: ТОП-5 туристичних регіонів України цього року

Одещина-лідер: ТОП-5 туристичних регіонів України цього року

Більшість українців цього року планують відпочивати на Батьківщині і лише кожен десятий виїжджатиме за кордон. 

Про це свідчать результати дослідження, яке оприлюднило Міністерство культури та інформаційної політики України. 

Дослідження продемонстрували, що 53,1% респондентів - патріотичні туристи. Щоправда, подорожувати все ж українці полюбляють, тож 44,5 відсотки планують виїхати за межі своєї області. 

При цьому 29,8% відпочиваючих прагнуть опинитися на пляжі, тому Одеська область в лідерах серед переваг. 

12,3% відпочиватимуть у горах.   

ТОП-5 наразі виглядає так:

  1. Одещина - сюди планують приїхати 17,4% опитаних.
  2. Закарпатська - 11,8%.
  3. Запорізька - 7,7%.
  4. Львівська - 6,7%.
  5. Херсонська - 6,2%.

При цьому найпопулярніший морський курорт - Затока, природній - Асканія-Нова, міський - Києво-Печерська Лавра та Старе місто Львова. 

Найбільш поширений транспорт під час мандрівок для наших туристів - власне авто (33,1%), стільки - автобусами та маршрутками, і лише кожен п’ятий подорожує залізницею.

Втім, більше половини українців не планують відпустку цього року.

Нагадаємо, Одеський міський голова Геннадій Труханов розпорядився виділити кошти на придбання туристичного символу Одеси – малої архітектурної форми «Якір-серце».  

Про намір відкрити в Одесі Почесне консульство під час зустрічі з міським головою Геннадієм Трухановим заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні П'єр Франческо Дзадзо у травні.

Співробітники Державної екологічної інспекції оштрафували Вилківську міську об'єднану територіальну громаду на 1 мільйон гривень за сміттєзвалище.

До туристичної Одеси квиток на літак коштує 1 тисячу 90 грн, а до Львова ‒ 1 тисячу 298, в Івано-Франківськ можна долетіти за 1 тисячу 628 грн. Аналітики видання «Слово і діло» підрахували, як відрізняються ціни на авіаперельоти та пасажирські залізничні перевезення з Києва в обласні центри. 

Поділитися