04 листопада 2021 р. 19:24

Одеса витратить мільйон на рейтинг

Одеса витратить мільйон на рейтинг

Одеський міський голова Геннадій Труханов розпорядився виділити кошти на визначення рейтингу Одеси за міжнародною шкалою в рамках співпраці з міжнародними рейтинговими агентствами.

Відповідне розпорядження оприлюднила пресслужба мерії. 

Департамент економічного розвитку Одеської міської ради має забезпечити визначення рейтингу Одеси за міжнародною шкалою (співпраця з міжнародними рейтинговими агентствами).

Для цього департамент фінансів Одеської міської ради має перерахувати 1 мільйон гривень колегам з департаменту економіки відповідно до статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», підпункту 2.4 пункту 2 додатка 2 до міської цільової програми підтримки інвестиційної діяльності на території міста Одеси на 2019-2021 роки, затвердженої рішенням Одеської міської ради від 30 січня 2019 року з метою залучення міжнародної та державної фінансової підтримки. 

Нагадаємо, Київ посів перше місце у рейтингу Forbes, куди увійшли всі міста України з населенням понад 90 тисяч людей, за виключенням неконтрольованих територій, а Одеса лише 11 місце.

Міжнародний республіканський інститут (МРІ) оприлюднив щорічне Українське муніципальне опитування, найвищий показник задоволеності мешканців тими послугами та комфортом, що забезпечує їм міська влада, у 2021 отримала Вінниця, а от Одеса посіла лише 14 місце. 

Одеса посіла останнє місце у рейтингу  «Індекс конкурентоспроможності міст України (ІКГ) 2021», який склали аналітики компанії Info Sapiens у співпраці з Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій за підтримки Програми USAI "Конкурентоспроможна економіка України".

Поділитися