06 квітня 2021 р. 20:26

Обрання підрядника для ремонту будівлі Одеської мерії призупинили через обвинувачення в дискримінації

Обрання підрядника для ремонту будівлі Одеської мерії призупинили через обвинувачення в дискримінації

Постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель розглядає скаргу товариства з обмеженою відповідальністю «Чхоллима». 

Як зазначається в системі електронних закупівель Prozorro, компанія заявила про дискримінаційні вимоги, які не дають змогу прийняти участь у даній закупівлі та звужують коло потенційних учасників, що призводить до неконкурентної боротьби та, у свою чергу, до не економного використання державного бюджету.

Зокрема скаржник не згоден із вимогами:

  • підтвердити обсяг річного доходу (виручки) за останні три роки в розмірі не менше 90% від суми контракту,
  • надати аналогічний договір на суму не менше 30% вартості тендерної пропозиції. 

Будівлю Старої біржі почали зводити в 1829 році і завершили в 1834, проєкт належить архітектору Ф.К. Боффо.

У 1871-73 роках біржу перебудували, оригінальний вигляд був змінений архітектором Ф.І. Моранді. На місці другого ряду колон виникла стіна з парадним входом, що був колись за цими колонами відкритий дворик перетворився в Білий зал, на місці вікон були встановлені дві скульптури, створені Луїджі Іоріні - Меркурія (покровителя торгівлі) та Цецерою (покровительки землеробства). А 12 колон, які залишилися головною прикрасою фасаду будівлі, увінчали зроблені в Англії годинник діаметром 2 метри, разом з покликаними з двох сторін від годин фігурами двох жінок, які позначають День і Ніч. Вся композиція стала символом вічності часу.

Нагадаємо, Управління капітального будівництва Одеської міської ради в березні оголосило новий тендер для обрання підрядника, якому заплатять за реставрацію будівлі Старої біржі за адресою: пл. Думська, 1, де саме розташована мерія. 

В лютому 2019 року начальник управління капітального будівництва міськради Борис Панов повідомив, що на схилах під будівлею Одеської мерії в процесі реконструкції планується побудувати опорні стіни і дренажні системи. 

У грудні 2018 року голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов підписав розпорядження, яким затвердив проектну документацію по робочому проекту «Реставрація будівлі Старої біржі за адресою: пл. Думська, 1 в Одесі. Коригування» загальною кошторисною вартістю 143 млн 623, 617 тис. грн.

Поділитися