17 жовтня 2021 р. 11:48

Обласна рада оголосила тендер з метою відновлення аеропорту "Ізмаїл"

Обласна рада оголосила тендер з метою відновлення аеропорту "Ізмаїл"

Управління Одеської обласної ради з майнових відносин оголосило тендер на розробку природоохоронної документації у сфері оцінки впливу на довкілля по об’єкту з реконструкції злітно-посадкової смуги, майданчиків, зовнішнього освітлення, світлосигнальної системи, паркану там благоустрою території КП «Аеропорт Ізмаїл». Про це йдеться на сайті госзакупівель Prozorro.

За виконання робіт замовник готовий заплатити до 320 тис. грн.

Аукціон запланований на 1 листопада 2021 року. Переможцю треба буде оцінити майбутню діяльність аеропорту за видами та кількістю очікуваних відходів, викидів, повітря, ґрунту та надр, тваринного та рослинного світу, шумового, вібраційного, світлового, теплового та радіаційного забруднення, які виникають в результаті провадження планованої діяльності.

В цілому закупівля передбачає кілька етапів виконання послуги:

  • Підготовка повідомлення про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля.
  • Оприлюднення повідомлення про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля.
  • Підготовка звіту з оцінки впливу на довкілля з урахуванням пропозицій і зауважень щодо планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації.
  • Підготовка оголошення про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля.
  • Організація і проведення громадських слухань.
  • Отримання висновку з оцінки впливу на довкілля.

Профільне управління Одеської облради розраховує, що підрядник виконає повний обсяг вищезазначених робіт у строк до 31 березня 2022 року.

Нагадаємо, що аеропорт «Ізмаїл», заснований у 1944 році, був за рішенням Одеської облради законсервований у 2010 році через брак коштів на його утримання.

У березні 2021 року в рамках робочого візиту в Ізмаїл голови Одеської ОДА Сергія Гриневецького його радник Юрій Дімчогло презентував стратегію відновлення і розвитку авіаперевезень через КП «Аеропорт Ізмаїл», розраховану на 2021-2024 роки. Згідно документу, для відновлення роботи Ізмаїльського аеропорту необхідна реалізація трьох етапів проекту за стандартами євро контролю загальною вартістю 2,05 млрд грн. Першим з етапів є відновлення сертифікації з міжнародним пропуском. Втілити у життя заходи цього етапу, вартість якого оцінюється у 450 млн грн, планується до 2023 року.

У квітні 2020 року парламент ухвалив закон, яким змінив Державний бюджет України на 2020 рік, через що комунальне підприємство "Аеропорт Ізмаїл" не отримало субвенцію у розмірі 70 мільйонів гривень. 

Влітку 2019 року в Ізмаїлі стартував капітальний ремонт аеропорту, його планували закінчити ще торік. Восени минулого року аеропорт отримав у постійне користування земельну ділянку у майже 0,6 га.

У березні 2020 року Одеська облрада оголосила тендер з вибору підрядної організації, яка проведе благоустрій території КП "Аеропорт Ізмаїл".

Поділитися