07 травня 2021 р. 12:38

Нову бетонну смугу Одеського аеропорту обіцяють відкрити влітку

Нову бетонну смугу Одеського аеропорту обіцяють відкрити влітку

У своєму дописі у мережі Facebook міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів про стан реконструкції аеропортів країни. 

В міжнародному аеропорті «Одеса», за словами високопосадовця, завершено роботи з будівництва першої черги нового аеродрому. Об'єкт чекає на перевірку Державної авіаційної служби України. Після цього розпочнеться процес сертифікації для можливості здійснення польотів. Нову бетонну смугу довжиною 2800 м і шириною 45 м мають ввести в експлуатацію вже цього літа.

Також міністр повідомив, що стоянка в аеропорту дозволить приймати літаки класу D, у тому числі Boeing 757, 767, Airbus A300 і A310 та іншi. Крім того, зараз завершується друга черга будівництва: встановлюється нове обладнання, зокрема метеорологічні радіолокатори та радіолокатори огляду льотного поля. Під час третьої черги робіт почнеться будівництво руліжної доріжки, яка пройде паралельно новій смузі і дозволить прискорити процес оперування нею.

Нагадаємо, під'їзд пасажирів до нового аеропорту в Одесі на вимогу Антимонопольного комітету України зробили безкоштовним. 

Одеський аеропорт 29 липня 2019 року завершив переведення внутрішніх рейсів на виліт в будівлю нового терміналу

В червні 2016 детективи НАБУ почали розслідувати факт "незаконної приватизації Одеського аеропорту". Приватна компанія "Одеса аеропорт девелопмент" отримала 75% корпоративних прав на аеродром, в той час у міста залишилося лише 25%.

За інформацією журналістів, ця приватна фірма належить одеським бізнесменам Борису Кауфману і Олександру Грановського.

Тоді в НАБУ вважали, що посадовці одеської міської ради, змовившись з представниками "Одеса аеропорт девелопмент", створили ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса ".

Голова Одеської обласної адміністрації Сергій Гриневецький в Ізмаїлі на презентації "Стратегії відновлення і розвитку авіаперевезень через КП "Аеропорт "Ізмаїл" на 2021-2024 роки" повідомив коли саме планується відновити роботу аеропорту. Він зазначив, що закінчення робіт та відновлення рейсів планується влітку 2023 року. 

Поділитися