11 травня 2021 р. 10:45

Непроданий 12-поверховий готель «Вікторія» в Одесі подешевшав на 20 відсотків

Непроданий 12-поверховий готель «Вікторія» в Одесі подешевшав на 20 відсотків

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб знов виставить на продаж на відкритому електронному аукціоні готель «Вікторія» на узбережжі Чорного моря в Одесі, а також 862 одиниці основних засобів.

Активи належать АТ «Місто Банк», що перебуває в ліквідації. Торги відбудуться 29 квітня в системі Prozorro.Продажі.

Стартова ціна лоту попередньо складала 197,1 млн грн. Торги мали пройти за англійською моделлю аукціону, тобто оголошується стартова ціна і учасники торгів її збільшують. Той, хто запропонує найвищу ціну, виграє аукціон та стає власником лоту.    

Проте аукціон, запланований на 29 квітня, не відбувся. 

12-поверховий готель «Вікторія» розташований у Приморському районі Одеси на вулиці Генуезька, 24А – в курортній зоні Аркадія, з її численними барами і ресторанами, і в 500 метрах від піщаного берега Чорного моря. Готель налічує 229 номерів та має загальну площу 11 тисяч 745,9 квадратних метрів.

Нагадаємо, президентка Молдови Мая Санду скликала Вищу раду безпеки, щоб обговорити неправильне управління майном Молдови в Україні.

У лютому 2020 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставив на продаж активи, які обслуговуються ПрАТ «Платинум банк», майно якого розпродають в зв'язку з оголошенням установи неплатоспроможним.

Будівлями, які планувалося продати виявився корпус санаторію «Молдова». Тоді в Одеській міській раді назвали цю спробу незаконною

Нагадаємо, в січні 2019 року санаторій «Sănătate», розташований в селищі Сергіївка в Одеській області перейшов під управління Державної канцелярії Республіки Молдова.

У грудні того ж року Господарський суд Одеської області відмовив у позові Державної канцелярії Республіки Молдова про повернення в держвласність одеського санаторію «Молдова».

В березні 2019-го, земельна комісія міськради погодила відведення фірмі ТОВ «Макстгрупп» для експлуатації та обслуговування нежитлових будівель санаторію з приміщеннями торговельного призначення та громадського харчування ділянки площею 4,6984 га по вулиці Посмітного, 2, яка належить санаторію «Молдова».

Втім, пізніше депутати Одеської міськради зняли питання це питання з порядку денного сесії. Тож березнева сесія тоді це питання не розглядала, проте його торкнулися на сесії в липні 2019 року.

На сесії в липні з'ясувалося, що до мерії звернулось Міністерство закордонних справ Молдови і це звернення обурило мера Одеси. Втім, питання про передання ділянки все ж зняли з розгляду. 

В жовтні 2019 року в мерії повідомили, що питання про передання землі ТОВ «Макстгрупп» на 20 років не будуть вирішувати на сесіях доти, поки йдуть судові суперечки. Разом з тим, в муніципалітеті вважають, що місто зазнає серйозних збитків, тому що за цю територію місто не отримує орендну плату.

Нагадаємо також, що мерія Рені готується висунути претензії Молдові.

Поділитися