28 листопада 2021 р. 14:05

В Одеській області здали в експлуатацію вдвічі більше житла, ніж торік

В Одеській області здали в експлуатацію вдвічі більше житла, ніж торік

Про збільшення обсягів житла, що здано в експлуатацію, повідомило Головне управління статистики в Одеській області. 

За даними відомства, у січні - вересні 2021 року площа житлових будівель, прийнятих в експлуатацію, становила 869 тис. 859 кв. м. Порівняно з відповідним періодом попереднього року зростання становило 233,3%, або 497 тис. кв. м.

Статистична служба також надала дані по районах Одещини:

  • Одеський - 845 тис. 803 кв. м;
  • Ізмаїльський - 13 тис. 568 кв. м;
  • Білгород-Дністровський - 7 тис. 219 кв. м;
  • Подільський - 1 тис. 96 кв. м;
  • Березівський - 633 кв. м.

Дані по Болградському та Роздільнянському районах не надані через вимоги конфіденційності, повідомило ГУ статистики. 

Слід зазначити. що позитивну динаміку регіону забезпечили Одеський та Ізмаїльський райони, в яких площі прийнятого в експлуатацію житла зросли відповідно на 494 тисячі й 6 тис. 197 квадратних метрів. В усіх інших районах, де збиралися статистичні дані, цьогорічні показники гірше за минулорічні. 

Понад 97% житла, прийнятого в експлуатацію на Одещині за 9 місяців поточного року, припало на Одеський район. 

Нагадаємо, десятки будинків в Приморському районі Одеси знаходяться у незадовільному стані або загрожують обваленням. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат Одеської міської ради Олександр Асауленко.

На сайті Одеської міської ради опубліковано попередження про небезпеку інвестування в незаконний об’єкт будівництва: ЖК «ЗОЛОТІ СТОВПИ» на вул. Миколи Боровського.

П'ятий апеляційний адміністративний суд задовільнив апеляційні скарги дачно-будівельного кооперативу «Трудовий відпочинок» та департаменту архітектури та містобудування Одеської міської ради на рішення Одеського окружного адміністративного суду щодо будівництва апартаментів La Mer на 13-й станції Великого Фонтану.

Поділитися