14 квітня 2021 р. 18:25

На Одещині працівникам заборгували понад 86 мільйонів

На Одещині працівникам заборгували понад 86 мільйонів

На 1 березня поточного року працівники Одеської області недоотримали 86,1 млн грн зарплати. Заборгованість порівняно з попереднім місяцем збільшилась більш ніж на 10 мільйонів, повідомляє Головне управління статистики регіону.

Трійка лідерів сумного переліку виглядає так. Гірше за всіх розраховуються з персоналом на транспорті (з урахуванням складського господарства, поштових і кур'єрських організацій) - відповідні підприємства мають віддати 27,4 мільйони зарплатні. Далі йдуть роботодавці галузі сільського, лісового та рибного господарств, які не виплатили понад 20 мільйонів. Близько 17 млн грн заборгували своїм працівникам підприємства промисловості, причому 99% зазначеної суми припадає на переробний сектор. Недоотримали зароблені кошти фахівці операцій з нерухомим майном (9,7 млн грн) та співробітники інших галузей. 

 

Нагадаємо, голова Одеської обласної адміністрації Сергій Гриневецький отримав у березні зарплатню в розмірі 49 тисяч 527 гривень. 

В той же час, згідно з даними електронних декларацій, заступники голови Одеської облради тримають вдома чимало готівки.

Також Верховна Рада України ухвалила законопроєкт про виплати 8 тис. грн підтримки для ФОП та найманих працівників в регіонах «червоної» карантинної зони.

Поділитися