29 серпня 2021 р. 14:45

Між Одесою і Кишинівом відновили залізничне пасажирське сполучення

Між Одесою і Кишинівом відновили залізничне пасажирське сполучення

За рішенням ДП «Молдовська залізниця» з Одеси до столиці Молдови вирушив потяг - перший після скасування маршруту через карантинні заходи ще у березні 2020 року. 

Як повідомив сайт Молдовської залізниці,  після консультацій з українськими колегами було  вирішено відновити з 28.08.2021 р курсування пасажирського поїзда НР 642/641 Одеса - Кишинів - Одеса. Поїзд відправлятиметься з Одеси о 18:36 і прибуватиме до столиці Молдови о 22:33. В зворотньому напрямку він відправлятиметься у 07:09 і прибуватиме до чорноморського міста о 10:55. Поїзд курсуватиме щоденно.


Загалом залізнична мандрівка триває 4 години і включає зупинку у пункті пропуску «Кучурган-Новосавицьке» для здійснення митних та прикордонних формальностей. Серед перших пасажирів в обидві сторони маршруту порушників митного законодавства не виявлено, повідомила Одеська митниця.

Нагадаємо, накопичення вагонів на припортових ділянках Одеської залізниці та у місцях перетину з іншими дорогами призводить до уповільнення руху. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник директора департамента комерційної роботи "Укрзалізниці" Валерій Ткачев. 

Укрзалізниця 2 липня 2021 року успішно провела в електронній системі «Prozorro.Продажі» низку перших аукціонів з оренди комерційних площ вокзалів.

В  червні Укрзалізниця повідомила, що розпочинає передачу в довгострокову оренду торгівельних площ залізничних вокзалів. Впродовж літа компанія через систему «Prozorro.Продажі» планує передати в оренду понад 41,5 тисячі квадратних метрів площ 24 вокзалів.

Окремі категорії жителів Ренійської громади будуть їздити на приміських поїздах безкоштовно. Для цього депутати Ренійської міської ради Одеської області VIII скликання на пленарному засіданні чергової тринадцятої сесії міськради затвердили програму «Компенсації пільгового проїзду залізничним транспортом окремим категоріям громадян Ренійської міської територіальної громади на період 2021-2023 років»

Поділитися