16 березня 2021 р. 08:52

Міська рада витратить мільйон на врегулювання кількості бездомних собак в Ізмаїлі

Міська рада витратить мільйон на врегулювання кількості бездомних собак в Ізмаїлі

Муніципалітет Ізмаїла виділить 1 мільйон гривень на оплату стерилізації безпритульних собак міста у ветеринарних клініках. 

Про це повідомив міський голова Андрій Абрамченко в інтерв'ю місцевому виданню Ізмаїл.City.

"Ми проти, щоб проводився відстріл собак, ми проти, щоб були ці провокаційні отруєння собак. Тому що в цих діях проглядається  натуральне шкуродерство, а гинуть собаки, які ніякої загрози не становлять. Рішення є, і воно в рамках чинного законодавства. Ми звернулися до ветеринарних клінік, до волонтерів. Місто виділяє мільйон гривень на регулювання чисельності собак - проведення відповідних операцій, щоб надалі собака не здатна була до розмноження. Відповідно, таким чином, забирається і агресивність. Ми чекаємо, коли буде проведено тендер, і з'явиться виконавець робіт", - пояснив мер.

За словами мера, раніше ще одна проблема полягала в тому, що у ветклінік немає можливості відловлювати собак для подальшої стерилізації та утримувати їх після операції. Але зараз міська адміністрація спільно з зоозахисниками буде шукати спільний шлях вирішення цієї проблеми. Якщо волонтери, володіючи найбільш повною інформацією про місцезнаходження зграй собак, зможуть відловлювати і доставляти тварин у клініку, то потім всі хірургічні та операційні дії візьме на себе ветклініка за кошти міста. А от утримання тварин після операції також пропонується покласти на волонтерів.

Нагадаємо, Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позов «Автомайдану» і визнав рішення, за якими проєкт громадського бюджету «Догтауна» визнаний таким, що задовольняє критеріям встановленим положенням про громадський бюджет і допущений до голосування, протиправними і скасував їх. 

Нагадаємо також, що в лютому 2020 року Доброславські депутати на засіданні чергової сесії, підтримали програму поводження з тваринами та регулювання чисельності безпритульних тварин в населених пунктах Доброславської селищної ради на 2020 рік.

У вересні того ж року депутати Ренійської міськради посперечалися через бродячих собак і поливу палісадників

 

Поділитися