04 серпня 2021 р. 22:04

Мер Одеси за пів року заробив вп'ятеро менше за свого колегу із Запоріжжя

Мер Одеси за пів року заробив вп'ятеро менше за свого колегу із Запоріжжя

Найбільш високооплачуваним за перше півріччя 2021 року став міський голова Запоріжжя Володимир Буряк - його зарплата у звітному періоді становила 709 тисяч 395 гривень.  А його одеський колега Генадій Труханов заробив за той самий термін 138,3 тисячі гривень - тобто вп'ятеро менше.

Меру Києва за пів року нарахували 360,6 тисячі гривень, тобто вдвічі менше, ніж Володимиру Буряку, але майже втричі більше, ніж Геннадію Труханову. Такі підрахунки зробили аналітики "Слова і Діла"

Найменше грошей серед мерів за перше півріччя отримав міський очільник Херсона Ігор Колихаєв – 92 583, 56 грн. Водночас, як раніше з'ясували аналітики, саме він у свіжій декларації за 2020 рік задекларував найбільше землі з-поміж усіх своїх колег з інших обласних центрів.

Перша десятка найбільш високооплачуваних заступників міських голів майже повністю складається із чиновників Львова і Тернополя. 

На дев'ятому місці списку заступників мерів з найбільшими зарплатами в Україні – заступник міського голови Кропивницького з питань діяльності виконавчих органів ради.

У цілому, найдорожче обходиться міське керівництво столиці – це пояснюється передусім кількістю заступників мера. Фінальна сума у 3,7 млн грн включає в себе зарплати аж 14 осіб.

Натомість менше мільйона на всіх за пів року заробило міське керівництво Луцька та Херсона. Втім, це єдині облцентри, де зарплатний фонд керівництва ділиться менш ніж на п'ятьох людей: Херсон – 4, Луцьк – тільки 2.

Нагадаємо, очільник Одеської ОДА Сергій Гриневецький заробив за червень 56 тисяч 956 гривень.    

За два місяці на Одещині витратили понад 320 мільйонів на утримання місцевих чиновників

Поділитися