16 серпня 2021 р. 14:20

Матеріальну допомогу в мерії просять 385 постраждалих від негоди містян

Матеріальну допомогу в мерії просять 385 постраждалих від негоди містян

Районні адміністрації Одеси розглянули деяку кількість звернень громадян, які постраждали через липневу негоду, проте отримувати гроші одесити почнуть лише цього тижня. 

Відповідну інформацію оголосили під час апаратної наради в одеському муніципалітеті. 

За даними голів районних адміністрацій, наразі загалом отримані 385 заяв із проханням допомоги. Щоправда, не всі звернення задоволені. 

Найбільше таких в Суворовському районі міста, де за допомогою звернулися 284 особи. Там наразі задоволені 45 заяв, а на надання допомоги виділено загалом 900 тисяч гривень.

Малиновська районна адміністрація задовольнила 31 заяву з 84, а загальна сумма допомоги сягнула 1,2 мільйона гривень.

В Київську адміністрацію звернулися 43 громадянина, 16 вже виділена допомога на загальну суму 334 тисячі гривень. При цьому, за словами голови адміністрації Володимира Сушкова, департамент фінансів не виділяє усієї суми одразу. 

Ще 10 заяв надійшли до Приморської районної адміністрації, на даний час допомогли трьом родинам. 

Нагадаємо, минулого тижня Одеський міський голова Геннадій Труханов розпорядився прискорити виплату матеріальної допомоги одеситам, які постраждали внаслідок стихійного лиха у липні.     

Внаслідок стихії, що обрушилася на Одесу в ніч на 21 липня 2021 року, було повалено 140 дерев, у тому числі великі гілки.  

Величезні затори, що утворилися внаслідок підтоплення Одеси через потужну зливу, не дозволяли одеситам і гостям міста вчасно дістатися з Суворовського району в центр. Про це повідомили кореспонденти ІзбірКома.

Для мешканців вулиці Шефської в Одесі, які не можуть через негоду перебувати в своїх домівках, організовано мобільний пункт для тимчасового розміщення. 

Поділитися