30 серпня 2021 р. 12:33

"Луна-парк" в парку Шевченка займає зайві 2 тисячі квадратних метрів

"Луна-парк" в парку Шевченка займає зайві 2 тисячі квадратних метрів

Представники одеського муніципалітету перевірили, яку площу займають атракціони та інші об'єкти в парку Шевченка, та виявили, що вони займають на 2 тисячі квадратних метрів більше, ніж їм офіційно надали в оренду.

Про це під час апаратної наради в мерії повідомив директор департаменту екології та розвитку рекреаційних зон Олександр Тіщенко

За його словами, 24 липня 2012 року міська рада надала в оренду товариству з обмеженою відповідальності "Шоу" понад  3 тисячі 156 квадратних метрів твердого покриття в парку. На цій ділянці розташувався "Луна-парк", термін дії угоди - до 9 червня 2022 року.

Компанія сплачувала орендну плату в розмірі 503 тисячі 506 гривень на рік. Проте 17 серпня та 27 серпня 2021 року спеціалісти міської ради переміряли площу, яку займають об'єкти ТОВ. Вони з'ясували, що атракціони займають на 2 тисячі квадратних метрів більше ніж їм надавали в оренду. Тож наразі мерія вимагатиме від підприємців внести зміни до угоди з урахуванням збільшеної площі.

Це має додатково приносити в бюджет 322,4 тисячі гривень від оренди цих 2 тисяч. У разі відмови орендаря КП "Парки Одеса" "матиме відреагувати згідно з повноваженнями".     

Окрім того, за межами орендованого покриття ТОВ "Шоу" розмістило об'єкти, що загалом займають 1 тисячу 371,3 кв. м. Тепер КП "Парки Одеси" мають вирішити питання щодо оформлення угоди оренди і на ці території з ТОВ.

Зазначимо, що депутат міської ради Олексій Асауленко закинув КП "Парки Одеси", що воно прогледіло ці об'єкти. Натомість мер Одеси зазначив, що КП "Парки Одеси" не відповідає за ці об'єкти тому, що воно лише організовує свята та якісь масові заходи в парках. А за об'єкти відповідає управління комунальної власності.    

15 лютого 2021 року Одеський міський голова Геннадій Труханов висловив обурення бездіяльністю комунального підприємства "Парки Одеси", проте в мерії не знають, як позбутися цього КП. 

Розмова про ліквідацію цього комунального підприємства розпочалася ще у вересні 2020 року.     

В лютому 2020 року директор департаменту міського господарства Дмитро Жеман заявив про намір об'єднати два комунальних підприємства, що відповідають за зелені насадження в місті.

В травні 2019 року правоохоронці обшукали робочий кабінет директора департаменту культури і туризму Одеської міськраді Тетяни Маркової, але не проводили слідчі дії в її будинку.

Обшук був пов'язаний зі справою в.о. директора КП «Парки Одеси» Олега Цибохіна, якого підозрювали у вимаганні 50 тисяч гривень у громадській організації «Лавка майстрів».

Поділитися