19 серпня 2021 р. 16:32

Лікарні в Одеській області заборгували працівникам понад 10 мільйонів

Лікарні в Одеській області заборгували працівникам понад 10 мільйонів

Заборгованість з виплати заробітної плати підприємствами Одеської області на 1 серпня становить 91 мільйон гривень, причому 11% - це борги комунальних пiдприємств, що здiйснюють свою дiяльнiсть у сферi медицини та охорони здоров’я.

Про це під час колегії Одеської облдержадміністрації повідомив директор Департаменту економiчної полiтики та стратегiчного планування Одеської ОДА Дмитро Радулов.

Зокрема, за його словами йдеться, про 10 мільйонів 10 тисяч гривень, які заборгували:

  • КНП «Біляївська багатопрофільна лікарня»;
  • КНП «Березівська центральна міська лікарня»;
  • КНП «Великомихайлівська багатопрофільна лікарня»;
  • КНП «Савранська лікарня»;
  • КП «Лікарняна аптека»;
  • КНП «Ренійська центральна міська лікарня»;
  • КП «Балтська багатопрофільна лікарня»;
  • КНП «Тарутинська центральна лікарня»;
  • КП «Одесаоблфарм».

Також він зазначив, що в регіоні залишаються проблемними окремі територiальнi громади із стабільно низьким рівнем заробітної плати (менше 8 тис. грн), наприклад, Лиманська сільська, Чорноморська селищна, Петропавлівська, Старокозацька, Чогодарівська громади.

Зазначимо, що під час сесії Одеської обласної ради 19 серпня депутати призначили директора Комунального підприємства
«Одесаоблфарм».

При цьому депутат Володимир Босенко ("Батьківщина") заявив, що підприємству виділили 3 млн грн та передали 34 аптечних пункти. Але досі не проведена ревізія лікарських засобів. В.о. директора не відповіла на питання, куди поділись кошти, витрачені її попередником. Босенко сказав, що 500 тисяч гривень у минулій каденції було спрямовано на саморекламу, а КП взагалі не має ліцензії на відповідну діяльність.

Йому відповіли, що зараз здійснюються заходи з інвентаризації приміщень аптечних пунктів. Ревізія буде затверджена розпорядженням голови обради. Щодо ліцензії, її поновлення розглядалося у судовому порядку. У вересні має бути подана заява до Держліків на отримання нової ліцензії. 

Нагадаємо, на початку червня після допису біляївської журналістки Галини Халимоник ІзбірКом звернувся до Національної служби здоров'я України із запитом щодо заборгованості із зарплати серед медичних закладів Одещини.  

Поділитися