27 жовтня 2021 р. 17:20

Судно з добривами з Южного через 37 днів зняли з мілини болгарські служби

Судно з добривами з Южного через 37 днів зняли з мілини болгарські служби

У Болгарії вдалося підняти затонуле турецьке судно Vera Su, яке перевозило вантаж карбаміду з Одеського припортового заводу.

Судно підняли на 37 день після того, як воно натрапило на прибережні скелі біля заповідної зони Яйлата, повідомив вебпортал USM.

Режим надзвичайної ситуації скасували, про що поінформувала адміністрація болгарського району Каварна.

«Відвідування заповідної території було заборонено розпорядженням голови адміністрації Каварни до кінця жовтня, але у зв'язку з ліквідацією кризової ситуації та евакуацією аварійного судна «Яйлата» знову відкрита для поціновувачів історичних пам'яток та природи», — йдеться у повідомленні.

Суховантаж відбуксували на судноремонтний завод до Варни.

Нагадаємо, у судна Kormoran відмовив двигун під час руху Сулинським каналом річки Дунай, через що воно налетіло на берег і зачепило три катамарана. Інцидент трапився 15 вересня, коли суховантаж ішов з Рені (Одеська область, Україна) в Тріполі (Ліван) з 5 тисячами 524 тоннами пшениці на борту.

Яхта «Скіф», що брала участь у парусній регаті «Кубок портів Чорного моря», перекинулася ввечері, 4 липня, під Одесою на відстані 1 кілометру від пляжу Ланжерон.

Теплохід «Челябінськ» Українського Дунайського пароплавства у березні врізався в опору мосту через Дунай в угорському місті Бая.

Судно з 13 моряками на борту затонуло в Чорному морі, двоє людей загинули, повідомила Grup Servicii Petroliere, яка брала участь у рятувальній операції. 

У січні біля берегів Туреччини затонув інший суховантаж класу "Волга-Балт" - Arvin.  

Нагадаємо також, що Господарський суд Одеської області задовольнив позов Адміністрації морських портів України до компанії Mister Drake PC про стягнення 2 мільйонів 743,8 тисяч гривень.

Судно Delfi, яке сіло на мілину поблизу одеського пляжу ще 22 листопада 2019 року, 10 вересня 2020 року нарешті вдалось транспортувати у напрямку міста Чорноморськ. 

Поділитися