07 квітня 2021 р. 16:29

Колишню електростанцію Ізмаїльського порту ніхто не захотів купувати

Колишню електростанцію Ізмаїльського порту ніхто не захотів купувати

Фонд державного майна України знов оголосив конкурс для продажу колишньої електростанцію, яка колись була резервним джерелом електропостачання для державного підприємства "Ізмаїльський морський торгівельний порт". 

Про це повідомили у пресслужбі Фонду. 

Перший аукціон провалився через відсутність охочих взяти участь. Будівля введена в експлуатацію у 1947 році, проте в теперішній час не використовується внаслідок невідповідності технічної ефективності сучасним вимогам та потребам. Будівля одноповерхова, цегляна,  висота – 6,5-9,5 метрів, також встановлено обладнання – 4 дизель-генератори.

Конструктивна схема будівлі: монолітний цегляний каркас. Стіни: зовнішні – цегла, фасадна штукатурка; внутрішні – цегла, штукатурка цегляних стін. Покрівля: Багатоскатна, шиферна зі зовнішнім водовідведенням. Вікна, двері – дерев’яні. Підлога – залізобетонна, з покриттям металу на трубної розводки мережі охолодження дизелів. Прокладка виконана в підлозі. Комунікації – розгалуження холодної води для охолодження дизель-генераторів з виходом на градирню. Водопостачання – централізоване від міської мережі.

Стартова ціна лота 1 мільйон 297,6 тисяч гривень. 

Нагадаємо, Фонд державного майна України оголосив конкурс для продажу колишньої електростанцію, яка колись була резервним джерелом електропостачання для державного підприємства "Ізмаїльський морський торгівельний порт". 

Минулого тижня Фонд державного майна України провів 85 орендних аукціонів всією територією країни, серед яких вісім в Одеській області. 

Департамент комунальної власності Одеської міської ради воліє користуватись процедурою викупу орендарем приміщень, де він зробив невід'ємні поліпшення, аніж за допомогою відкритих аукціонів. 

Про це під час онлайн-дискусії "Як оренда та продаж комунального майна впливає на добробут одеситів" повідомив директор ДП "Прозоро.Продажі" Олексій Соболєв.

Верховний суд України в складі колегії суддів Касаційного господарського суду 13 січня цього року відмовив ПАТ «Одеський завод гумово-технічних виробів» у відкриті касаційного провадження у суперечці із Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях через 11 будиночків відпочинку. 

Керівництво Фонду державного майна України призначило на посаду очільника Регіонального відділення фонду по Одеській та Миколаївській областях Олександра Славського. 

Поділитися