25 березня 2021 р. 11:26

Касаційний суд дозволив будівництво яхт-клубу на Французькому бульварі

Касаційний суд дозволив будівництво яхт-клубу на Французькому бульварі

Верховний суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду задовольнив скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Варда Плюс» на постанову П`ятого апеляційного адміністративного суду щодо будівництва на території яхт-клубу за адресою Французький бульвар, 1/5. 

Як йдеться в постанові суду, П'ятий апеляційний суд скасував ухвалу Одеського окружного адміністративного суду, який відмовився визнавати недійсним договору оренди землі на Французькому бульварі в місті Одесі. 

Верховний суд в липні 2020 року залишив без задоволення касаційну скаргу ТОВ «Варда Плюс», а рішення Одеського окружного адміністративного суду та П'ятого апеляційного адміністративного суду – без змін.

Тоді йшлося про постанову від 19 лютого 2020 року коли Одеський окружний адміністративний суд відмовився знімати заборону з будівництва на території яхт-клубу. Суд заарештував земельну ділянку за адресою Французький бульвар, 1/5, де анонсували будівництво яхт-клубу.  

У березні 2019 року Одеська міська рада затвердила проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки в районі Аркадії площею майже 0,7 га і надала його в оренду підприємству, а на початку вересня одеське управління ДАБК дозволило своїм рішенням фірмі розпочати будівельні роботи.

Нагадаємо також, що Господарський суд Одеської області відмовив забудовникові, який хотів закрити справу про будівництво прямо на березі моря, на Французькому бульварі, 1/5. Прокуратура оскаржує передачу в оренду земельної ділянки на території одеського яхт-клубу.

Поділитися