29 грудня 2021 р. 20:00

Кабмін очікує на прибуток ОПЗ майже в 107 мільйонів

Кабмін очікує на прибуток ОПЗ майже в 107 мільйонів

Кабінет Міністрів України затвердив фінансовий план акціонерного товариства "Одеський припортовий завод" на 2022 рік.

Акціонерне товариство планує отримати 106,9 млн грн чистого прибутку.

Втім, перший заступник директора ОПЗ Микола Щуриков повідомив в інтерв'ю виданню enkorr, що ремонтні роботи на Одеському припортовому заводі (ОПЗ) в основному завершено, він готовий до запуску, але поки що там нічого не відбувається. Це пов'язано з тим, що компанія-постачальник газу відмовилася підписувати договір із ОПЗ, і тепер підприємству потрібно шукати іншого продавця.

Микола Щуриков також зазначив, що на даному етапі, з огляду на вартість газу й вартість добрив, перспективи запуску роботи заводу мінімальні.

"Я навіть сказав би, що в такій ситуації їх наразі немає жодних. Або на рівні уряду має бути ухвалено неринкове рішення, в результаті якого завод отримає доступ до дешевого ресурсу. Зараз же з огляду на ціни працювати невигідно ні заводу, ні давальцю газу", – пояснив він.

Як зазначив Микола Щуриков, керівництво заводу вело перемовини з групою "Кернел" щодо перспектив розв'язання проблем ОПЗ і запуску заводу. "Та на сьогодні "Кернел", вивчивши ситуацію, не бачить такої змоги, й поки що вони не готові цього робити. Намагаються відновити перемовини також ті компанії, які брали участь у конкурсі на давальця, Maddox SA, "Сокар Україна" й інші", – підсумував він.

ПАТ "Одеський припортовий завод" випускає хімічну продукцію, а також займається перевалкою хімпродукції на морський транспорт. Державі від імені ФДМ належить 99,5667% акцій ОПЗ, 0,0021% – ТОВ "Конкорд Капітал", іншим акціонерам-фізособам – 0,4312%.

Поділитися