26 жовтня 2021 р. 22:09

Ізмаїльський суд визнав ексголову Матроської сільради винною у службовому підробленні

Ізмаїльський суд визнав ексголову Матроської сільради винною у службовому підробленні

Ізмаїльський міськрайонний суд визнав колишнього сільського голову Матроської сільради (Саф’янівська ОТГ) Наталю Курилову винною у службовому підробленні по ч.1 ст. 366 УК України.

Однак, як повідомила кореспондентка ІзбірКома, через закінчення строку давності чиновницю звільнили від кримінальної відповідальності. Про це йдеться у матеріалах суду.

Також суд постановив закрити відповідне кримінальне провадження, відкрите стосовно пані Курилової 11 березня 2016 року, та зобов’язав фігурантку компенсувати державі 4 тис. 453 грн за проведення почеркознавчої експертизи в рамках розслідування справи.
Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку до Одеського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Як зазначається у вироку суду, у грудні 2015 році сільський голова Матроської сільради, достовірно знаючи, що ремонтні роботи підрядником Ізмаїльської філії «Ізмаїльська ДЕД» по поточному ремонту дороги по вул. Чапаєва з № 6 по № 10 у с. Матроска Ізмаїльського району Одеської області не виконані, всупереч умовам договору підписала акт виконаних підрядних робіт. В документ були внесені завідомо неправдиві відомості про те, що передбачені підрядні роботи з поточного ремонту вищевказаної ділянки дороги виконані в повному обсязі. Тоді ж на основі цього документу посадовиця за платіжним дорученням перерахувала на рахунок підрядника 96 тис. 636 гривень бюджетних коштів. 

При цьому, як вказує суд, фактично роботи з поточного ремонту дороги по вул. Чапаєва завершено у квітні 2016 року. Про це начальник філії «Ізмаїльська ДЕД» повідомив голову Матроської сільської Ради Наталю Курилову відповідним листом, датованим 11 квітня 2016 року. 

У судовому засіданні обвинувачена винною себе у вчиненні інкримінованого їй злочину не визнала. Суду жінка пояснила, що виконувала свої посадові обов`язки «доброчесно та сумлінно». Тим не менш, суд підтвердив вину пані Курилової доказами – документами та показаннями свідків.

Нагадаємо, Біляївський районний суд не знайшов складу кримінального правопорушення у діях обвинуваченого у зловживанні впливом колишнього очільника Одеського міського управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Одеській області Олега Макухи

Арцизький районний суд Одеської області визнав невинуватою в отримані хабаря колишню сільську голову Кривої Балки та виправдав її у зв`язку з недоведеністю вчинення нею кримінального правопорушення.

Раніше Фрунзівський районний суд Одеської області визнав невинуватою в одержанні неправомірної вигоди колишнього Захарівського селищного голову Тетяну Пустову

Комінтернівський райсуд Одеської області затвердив угоду про визнання винуватості у справі про зловживання впливом колишнім працівником правоохоронного органу. Протягом року він отримав 259 тисяч 317 гривень.

Поділитися