10 березня 2021 р. 13:24

Ізмаїльська міська центральна лікарня завершила ремонт приймального покою

Ізмаїльська міська центральна лікарня завершила ремонт приймального покою

Ізмаїльський муніципалітет планує відкриття відремонтованого приймального відділення центральної міської лікарні наприкінці весни. 

Лікарня стала частиною проєкту "Велике будівництво", тож 9 березня перевірити хід робіт в ній приїхали директорка департаменту охорони здоров'я Наталя Одарій-Захар'єва та головлікар Одеської обласної станції переливання крові Михайло Бартко.   

Під час візиту вони також відвідали консультативно-діагностичне відділення Дунайської обласної лікарні, де 5 березня ввели в експлуатацію комп'ютерний томограф Insitum CT 338 (16 зрізів, 2019 року випуску), придбаний в межах грантової програми транскордонної співдружності «Румунія -Україна 2018-2022». Обстеження на цьому томографі робитиметься безкоштовно за наявністю рекомендації лікаря.  

А також посадовці ознайомилися із плином робіт з централізованої клініко-діагностичної лабораторії Центральної міської лікарні розташованої на вулиці Клушина. В лютому до лабораторії найшли нові: 

  • комп'ютерний томограф, 
  • апарат УЗІ, 
  • рентген-апарат. 

За підтримки області сюди також надійшла ПЛР-лабораторія - вірусологічна лабораторія, яка дозволить виявляти віруси як COVID-19, так і інші. А також завдяки роботі лабораторії весь спектр аналізів можна буде робити в Ізмаїлі.

Нагадаємо, в серпні 2020 року Управління капітального будівництва Ізмаїльської міської ради оголосило тендер задля вибору підрядника, якому заплатять за реконструкцію нежитлової будівлі літ. «А» комунального некомерційного підприємства «Ізмаїльська міська центральна лікарня». В оголошенні також йшлося про реконструкцію приймального відділення лікарні. Після двох спроб угоду уклали у вересні 2020 року із приватним підприємством «Конті», що погодилося працювати за 125 мільйонів 144 тисячі гривень. Втім, у зв'язку зі зменшенням фінансування у 2021 році на 57 млн 718,6 тис. грн, сторони домовились роботи продовжити до 2022 року.

В липні 2020 року міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко повідомив, що нове приймальне відділення почнуть будувати в Ізмаїльській міській лікарні восени цього року.

Поділитися