02 вересня 2021 р. 22:07

Ознайомчі тури Україною для іноземних журналістів обійдуться державі у 2 мільйони

Ознайомчі тури Україною для іноземних журналістів обійдуться державі у 2 мільйони

Державне агентство розвитку туризму має намір виділити 2 млн гривень на безкоштовні ознайомчі тури для іноземних ЗМІ та іноземних лідерів думок.

Про це повідомляється в системі електронних закупівель Prozorro.

Планується організувати приїзд інфлюєнсерів з Польщі, Німеччини, Азербайджану, Великобританії, країн Скандинавії, Франції, Нідерландів, Латвії, Литви, Естонії, Казахстану, а також країн, розташованих у Перській затоці. 

Аукціон з очікуваною вартістю закупівлі 1 мільйон 999,2 тисячі гривень має відбутися 6 вересня.  

Метою ознайомлювальних турів для іноземних ЗМІ та іноземних лідерів думок є популяризація внутрішнього туризму України в літній і зимовий час. Плануються 5 промотурів для іноземних ЗМІ та 5 турів для іноземних лідерів думок з 1 серпня по 31 грудня 2021 року.

В тендерній документації зазначено, що всі запрошені іноземні лідери думок (які популярні в Instagram, YouTube, Facebook) протягом туру зобов'язуються публікувати не менше 5 історій (stories) щодня. Також, за підсумками промотуру, всі запрошені зобов'язуються опублікувати не менше 3 публікацій / блогів і т.д. із закликами приїжджати в Україну.

Нагадаємо, Одеська обласна державна адміністрація на чолі з Сергієм Гриневецьким виступила з ініціативою про перенесення початку навчального року на 20 днів від 1 вересня. Такий крок ОДА пропонувала задля того, щоб отримати більше прибутку від туризму. Як стверджував директор департаменту економічної політики та стратегічного планування ОДА Дмитро Радулов, через те, що клімат змінюється, туристи здебільшого віддають перевагу відпочинку в Одеській області саме у вересні.    

22 липня 27 туристів з Харкова, серед них було 12 дітей віком від 1 до 4 років, застрягли в місцевій маршрутці по вулиці Отамана Головатого через підтоплення.

Поділитися