18 жовтня 2021 р. 14:28

"Іллічівський олійножировий комбінат" визнали банкрутом

"Іллічівський олійножировий комбінат" визнали банкрутом

Господарський суд Одеської області визнав банкрутом ПАТ «Іллічівський олійножировий комбінат» і відкрив ліквідаційну процедуру.

Як йдеться в постанові суду, за результатами аналізу фінансово-господарської діяльності та на підставі рішення зборів кредиторів ПАТ «Іллічівський олійножировий комбінат» від 22 вересня голова комітету кредиторів звернувся до Господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши наявні докази, суд дійшов висновку, що боржник неспроможний самостійно відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше, як через застосування ліквідаційної процедури. Через це суд вбачав за можливе визнати ПАТ «Іллічівський олійножировий комбінат» банкрутом і відкрив ліквідаційну процедуру.

Також рішенням комітету кредиторів від 22 вересня обрано кандидатуру арбітражного керуючого Владислава Рєзнікова для призначення його ліквідатором ПАТ «Іллічівський олійножировий комбінат».

У червні 2020 року Господарський суд Києва відкрив провадження за позовом ТОВ «Фінансова компанія "Скай"» проти Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) і Національного банку України про визнання договору за результатами аукціону з продажу активів «Дельта Банку», який відбувся влітку 2019 року, укладеним.

У червні 2019 року Фонду гарантування вкладів фізичних осіб вдалося продати на «голландському» аукціоні (з пониженням ціни) пул активів «Дельта Банку».

Однак потім підсумки торги скасував Нацбанк через можливих зловживань в діях покупця. Один з аргументів - ціна цих же активів на подібному аукціоні 6 березня цього року склала 906,2 млн грн з тим же покупцем, проте Окружний адміністративний суд заблокував угоду за позовом компанії, яка в торгах участі не брала.

За оцінкою НБУ, проведений в червні аукціон пройшов з наявністю обставин і можливих маніпуляцій з боку покупця, які могли вплинути на результат торгів і реалізацію майна за заниженою вартістю. На думку НБУ, за три місяці активи не могли знецінитися в кілька разів.

У вересні того ж року ФГВФО зробив нову спробу продати активи, але безрезультатно

Поділитися