31 грудня 2021 р. 12:52

Гриневецький заснував держпідприємство "Дунайя": на косі озера Сасик будуватимуть "місто-курорт"

Гриневецький заснував держпідприємство "Дунайя": на косі озера Сасик будуватимуть "місто-курорт"

Голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький 29 грудня підписав розпорядження про заснування державного підприємства «Дунайя». 

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook помічник Гриневецького Юрій Дімчогло, йдеться про будівництво курортного міста на косі між озером Сасик і Чорним морем:

Раніше один з ідейних натхненників цього проєкту Фазіль Аскеров повідомляв, що він передбачає будівництво 10 кілометрів набережної, понад 80 готелів від 150 до 1000 номерів у кожному, створення тисяч робочих місць, облаштування місця проведення музичних фестивалів та гральної зони. Курорт нібито функціонуватиме цілий рік. Проєкт передбачає залучення приватних інвестицій у розмірі $2,5 млрд.

Водночас екологи інакше розцінюють такі ініціативи. Зокрема, в.о. директора національного природного парку «Тузловські лимани» Ірина Вихристюк інформувала, що на прилеглих ділянках розміщені чотири чинні курорти, які достатньо не розвиваються, натомість планують забудувати вільну територію з унікальною природою.

 

Поділитися