23 квітня 2021 р. 15:23

Готель в "Аркадії" продають за 197 мільйонів через борги банку

Готель в "Аркадії" продають за 197 мільйонів через борги банку

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставить на продаж на відкритому електронному аукціоні готель «Вікторія» на узбережжі Чорного моря в Одесі, а також 862 одиниці основних засобів.

Активи належать АТ «Місто Банк», що перебуває в ліквідації. Торги відбудуться 29 квітня в системі Prozorro.Продажі.

12-поверховий готель «Вікторія» розташований у Приморському районі Одеси на вулиці Генуезька, 24А – в курортній зоні Аркадія, з її численними барами і ресторанами, і в 500 метрах від піщаного берега Чорного моря. Готель налічує 229 номерів та має загальну площу 11 тисяч 745,9 квадратних метрів.

Стартова ціна лоту – 197,1 млн грн. Торги пройдуть за англійською моделлю аукціону, тобто оголошується стартова ціна і учасники торгів її збільшують. Той, хто запропонує найвищу ціну, виграє аукціон та стає власником лоту.    

Нагадаємо, президентка Молдови Мая Санду скликала Вищу раду безпеки, щоб обговорити неправильне управління майном Молдови в Україні.

У лютому 2020 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставив на продаж активи, які обслуговуються ПрАТ «Платинум банк», майно якого розпродають в зв'язку з оголошенням установи неплатоспроможним.

Будівлями, які планувалося продати виявився корпус санаторію «Молдова». Тоді в Одеській міській раді назвали цю спробу незаконною

Нагадаємо, в січні 2019 року санаторій «Sănătate», розташований в селищі Сергіївка в Одеській області перейшов під управління Державної канцелярії Республіки Молдова.

У грудні того ж року Господарський суд Одеської області відмовив у позові Державної канцелярії Республіки Молдова про повернення в держвласність одеського санаторію «Молдова».

В березні 2019-го, земельна комісія міськради погодила відведення фірмі ТОВ «Макстгрупп» для експлуатації та обслуговування нежитлових будівель санаторію з приміщеннями торговельного призначення та громадського харчування ділянки площею 4,6984 га по вулиці Посмітного, 2, яка належить санаторію «Молдова».

Втім, пізніше депутати Одеської міськради зняли питання це питання з порядку денного сесії. Тож березнева сесія тоді це питання не розглядала, проте його торкнулися на сесії в липні 2019 року.

На сесії в липні з'ясувалося, що до мерії звернулось Міністерство закордонних справ Молдови і це звернення обурило мера Одеси. Втім, питання про передання ділянки все ж зняли з розгляду. 

В жовтні 2019 року в мерії повідомили, що питання про передання землі ТОВ «Макстгрупп» на 20 років не будуть вирішувати на сесіях доти, поки йдуть судові суперечки. Разом з тим, в муніципалітеті вважають, що місто зазнає серйозних збитків, тому що за цю територію місто не отримує орендну плату.

Нагадаємо також, що мерія Рені готується висунути претензії Молдові.

Поділитися