18 березня 2021 р. 20:27

Голова служби автодоріг закликав обласну владу брати кредит Європейського банку реконструкції та розвитку

Голова служби автодоріг закликав обласну владу брати кредит Європейського банку реконструкції та розвитку

Обласні державні адміністрації мають змогу звернутися до Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) по кредит на будівництво та ремонт доріг місцевого значення, це питання керівництво Укравтодору обговорювало з Європейським банком.

Про це голова Державного агентства автомобільних доріг Олександр Кубраков сказав на форумі «Управління місцевими дорогами», повідомляє кореспондент «Укрінформу».

«Зараз, щоб не витрачати час, так само як робимо ми, потрібно працювати з ЄБРР. ЄБРР кредитує обласні державні адміністрації, ті зміни, які вносилися до Бюджетного кодексу, підходять банку, влаштовують його. Раніше не кредитували саме через те, що не вистачало цих речей... Є кредити на 10-15 років, які набагато дешевші, які легко обслуговувати», - сказав Кубраков.

За його словами, ЄБРР готовий прокредитувати 5 або 6 областей.

«Тому я усіх закликаю (звертатися до ЄБРР - ред.) - хто перший добіжить до них, з ким буде їм зручніше працювати», - сказав Кубраков.

Нагадаємо, відповідно до розпорядження міського голови «Про організацію дорожнього руху Іванівським шляхопроводом у м. Одесі» з 19 березня по Іванівському мосту обмежать рух автотранспорту двома внутрішніми смугами загальною масою п'ять тонн зі швидкістю до 40 кілометрів на годину, крім того заборонено рух пішоходів по обох тротуарах шляхопроводу. 

Міністерство фінансів виділило найбільші програми держбюджету, що спрямовані на підтримку місцевих бюджетів, і сумарно складають 142,4 мільярди гривень. 

Поділитися