12 травня 2021 р. 12:25

Фонд держмайна вимагає 47 мільйонів від судноплавної компанії

Фонд держмайна вимагає 47 мільйонів від судноплавної компанії

Господарський суд Одеської області відкрив провадження за позовом Фонду державного майна (ФДМ) до ТОВ "Судноплавна компанія (СК) «Укрферрі»", в якому той вимагає відшкодувати різницю у ставці орендної плати за чотири роки.

Фонд звернувся до суду з позовною заявою, в якій просить суд стягнути з ТОВ "СК «Укрферрі»" 47 мільйонів 819,5 тисяч гривень  заподіяного збитку, а також витрати по сплаті державного мита, повідомляють «Порти України»

В обґрунтування позовних вимог ФДМ зазначив, що, незважаючи на прийняту Вищим господарським судом в квітні 2013 року постанову, відповідач платив за договором оренди цілісного майнового комплексу державної судноплавної компанії «Укрферрі» від 5 грудня 1997 року орендну плату на підставі ставки орендної плати на рівні 6%, що діяла до внесення змін до Методики розрахунку орендної плати за майно та пропорції її розподілу на підставі постанови Кабінету міністрів від 14 вересня 2011 року, що призвело до завдання збитків державному бюджету на заявлену до стягнення суму.

СК «Укрферрі» заснована в 1995 році. Створена компанією мережа поромних ліній забезпечує автомобільно-залізничне поромне сполучення Північ-Південь і Схід-Захід за напрямками в Чорному морі: Чорноморськ-Варна, Чорноморськ-Поті / Батумі, Варна-Поті / Батумі, Констанца-Батумі, Чорноморськ-Хайдарпаша. Компанія є учасником кількох міжурядових угод України з Болгарією, Грузією і Туреччиною про експлуатацію міжнародних поромних переправ.

Нагадаємо, Акціонерне товариство "Одеський припортовий завод" призупинило проведення відбору постачальника газу для переробки на давальницьких умовах за рішенням суду. 

Акціонерне товариство «Укртрансгаз» звернулось до Господарського суду Одеської області з позовом до Публічного акціонерного товариства Одеський припортовий завод і суд став на бік підприємства.

Регіональне відділення Фонду держмайна України по Одеській та Миколаївській областях підписало договір оренди єдиного майнового комплексу «Одесавинпром» з чинним орендарем – приватним акціонерним товариством «Одесавинпром». 

Регіональне відділення (РВ) Фонду державного майна України в Одеській та Миколаївській областях вручило ТОВ «Європіан Агро Інвестмент Юкрейн» повідомлення про розірвання договору оренди будівель, кранових колій, огорож та інших об’єктів нерухомості в Чорноморському морському порту загальною площею 113 тисяч 106,5 квадратних метрів.

Поділитися