05 липня 2021 р. 12:57

Фонд держмайна вдруге намагається продати недобудований табір на Одещині

Фонд держмайна вдруге намагається продати недобудований табір на Одещині

Фонд державного майна в Одеській області вдруге виставив на продаж недобудований дитячий табір на березі лиману Шаболат в курортному селищі Сергіївка. 

Про це повідомив директор одеського відділення фонду Олександр Славський

За його словами, йдеться колишній дитячий табір «Сонячний».  

«Наче написали усім, кого це може зацікавити. Однак може у вас, друзі, є ідеї? Кого може цікавити купівля залишків дитячого табору у Сергіївці, курортному районі, на березі лиману Шаболат?», - написав він у Facebook. 

Площа будівель і споруд — 5 тисяч 327 квадратних метрів на земельній ділянці площею 2 гектари. Зазначена ділянка не виділена в натурі, кадастровий номер не присвоєно. Згідно з Генеральним планом, цільове призначення земельної ділянки — землі оздоровчого призначення.

Об`єкт соціально-культурного призначення – ЦМК Дитячого оздоровчого табору «Сонячний» складається з: спального корпусу – літ. «А»; спального корпусу – літ. «Б»; їдальні – літ. «В»; кінотеатру – літ.«Г»; медичного пункту – літ.«Д»; приймального відділення – літ. «Е»; пропускного пункту – літ. «Ж», загальною площею 5 тис. 318 кв.м. 

Знаходиться в незадовільному стані, потребує капітального ремонту.

Нагадаємо, Південна виправна колонія (№ 51) в Одесі знов виставлена на продаж, але наразі ціна знижена вдвічі:  будівлі та споруди пропонують за 111 мільйонів 625,2 тисяч гривень.

Фонд державного майна України на початку 2021 року ініціював передачу майна, яке не увійшло до статутних капіталів господарських товариств, але залишилось на їх балансах і звернувся до Одеської обласної державної адміністрації з пропозицією підтвердити готовність перейняти функції з управління майже 300 об’єктами. 

Поділитися