25 березня 2021 р. 16:23

Фонд держмайна розірвав угоду з орендарем порту «Чорноморськ»

Фонд держмайна розірвав угоду з орендарем порту «Чорноморськ»

Регіональне відділення (РВ) Фонду державного майна України в Одеській та Миколаївській областях вручило ТОВ «Європіан Агро Інвестмент Юкрейн» повідомлення про розірвання договору оренди будівель, кранових колій, огорож та інших об’єктів нерухомості в Чорноморському морському порту загальною площею 113 тисяч 106,5 квадратних метрів.

Як зазначили в пресслужбі ФДМУ, договір оренди розірвали з 24 березня 2021 року, тому що компанія не сплачує за оренду визначеного майна в порту з серпня 2019 року, що призвело до накопичення заборгованості по орендній платі за договором, яка станом на 18 березня 2021 року складає 39 млн 48 тис. 218 грн.

Фонд держмайна також звернувся до орендаря з вимогою протягом 3 робочих днів передати орендоване ним майно його балансоутримувачу, а також підписати акт прийому-передачі майна.

Балансоутримувач орендованого майна – Державне підприємство «Морський порт "Чорноморськ"».

Нагадаємо, раніше Фонд державного майна України заявив, що готовий пошукати інвестора для готелю "Моряк", що перебуває на балансі морського торговельного порту "Чорноморськ" та не працює з квітня 2020 року. 

Раніше Фонд державного майна України повідомив про плани провести аукціон з продовження договору оренди єдиного майнового комплексу ПрАТ «Одесавинпром» на Французькому бульварі в Одесі.

Нагадаємо, Фонд держмайна (ФДМ) України спільно з радником завершив три етапи підготовки до приватизації "Одеського припортового заводу" (ОПЗ) із п'яти, тож сподівається провести продаж до кінця року. 

У січні Верховний суд України в складі колегії суддів Касаційного господарського суду відмовив ПАТ «Одеський завод гумово-технічних виробів» у відкриті касаційного провадження у суперечці із Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях через 11 будиночків відпочинку.

Поділитися