18 травня 2021 р. 14:22

Фонд держмайна передасть Одеській ОДА 85 бомбосховищ

Фонд держмайна передасть Одеській ОДА 85 бомбосховищ

Фонд державного майна України на початку 2021 року ініціював передачу майна, яке не увійшло до статутних капіталів господарських товариств, але залишилось на їх балансах і звернувся до Одеської обласної державної адміністрації з пропозицією підтвердити готовність перейняти функції з управління майже 300 об’єктами.

Про це повідомили у пресслужбі фонду.

Зокрема йдеться про:

  • 31 гуртожиток;
  • 76 житлові будівлі;
  • 85 споруд цивільного захисту (бомбосховища);
  • майже 100 інженерних споруд (дороги, електромережі, газо-, водо-, тепловідведення).

Далі це майно може і має бути передано об’єднаним територіальним громадам Одеської області.

"На балансі Фонду ці об’єкти є лише рядками у документах, а у реальності — це важливі об’єкти для життя громад. Однак їх неефективне використання призвело або до руйнування протягом десятків років, або до незаконного використання третіми особами через корупційні схеми. За ці три місяці ми виявили 66 об’єкт, з яких 21 запропоновано на оренду, а 45 — на приватизацію", - зазначили у фонді.

Нагадаємо, департамент муніципальної безпеки Одеської міської ради оприлюднив онлайн-мапу бомбосховищ міста, які входять до Фонду захисних споруд. 

На мапі окремо вказані 208 звичайних бомбосховищ і 135 протирадіаційних сховищ в різних районах міста.

У квітні 2016 року Одеська обласна державна адміністрація опублікувала інтерактивну мапу захисних споруд цивільної оборони. Тоді згідно з мапою в Одесі були розташовані 87 таких споруд.

Менше всього бомбосховищ було в Березівському та в Кодимському районах, там подібні споруди розташовані по одному в районних центрах, а найбільше в Ізмаїльському районі – 73, причому 53 з них в Ізмаїлі.

Поділитися