05 лютого 2021 р. 14:05

Фірма депутата Одеської міськради виграла двохмільярдний тендер на будівництво дороги в порт

Фірма депутата Одеської міськради виграла двохмільярдний тендер на будівництво дороги в порт

Служба автомобільних доріг в Одеській області провела тендер для обрання підрядника, якому заплатять за будівництво автомобільної дороги загального користування державного значення М-28 Одеса – Южний – /М-14/ з під’їздами (під’їзд до Одеського морського порту).

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

Згідно з системою, аукціон відбувся 5 лютого. Переможцем визнали ТОВ «Ростдорстрой», що погодилося працювати за 2 мільярди 208 мільйонів 821 тисячу гривень. 

Будівництво мають завершити до 31 грудня 2022 року. Загалом, окрім переможця, до участі в аукціоні допустили ще ТОВ «Автомагістраль-Південь».  Втім, охочих позмагатись за цей підряд було більше - чотири. Окрім тих компаній, яких допустили до аукціону, бажали боротися ТОВ «Еліт-Строй» та «Онур Тааххут Ташимаджилик Іншаат Тіджарет Ве Санаї Анонім Ширкеті», проте, ці дві компанії не допустили. 

Згідно з єдиним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, засновниками ТОВ «Ростдорстрой» є Комерційне товариство з обмеженою відповідальністю «Оттама», а кінцевими бенефіціарами - Євген Коновалов і Юрій Шумахер. Юрій Шумахер також є депутатом Одеської міської ради від фракції «Довіряй ділам» Одеського міського голови Геннадія Труханова

Нагадаємо, що на позачерговому засіданні 3 липня 2020 року Виконавчий комітет Одеської міської ради не став розглядати і голосувати за прохання голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Куцого про перегляд системи пропуску великовагового транспорту вулицями Чорноморського козацтва, Отамана Головатого, Церковної, Одарія. Хоча критики цієї ініціативи присвятили більшу частину засідання.

У жовтні минулого року Адміністрація морських портів отримала згоду на альтернативну дорогу в одеський порт, повз платній майданчики «Євротермінал».

Портовики наполягають, що альтернативна дорога в порт, без заїзду на «Євротермінал», повинна бути.

У лютому 2016 року на засіданні виконавчого комітету Одеської міськради була затверджена нова схема для вантажного транспорту, який прямує до Одеського порту. Згідно з рішенням виконкому, рух вантажівок вулицями Чорноморського Козацтва, Отамана Головатого, Церковної і Одарія було обмежено. Вантажний транспорт з Київської траси через селище Усатове повинен був їхати на естакаду і потім - в порт.

Нагадаємо також, в вересні минулого року Служба автомобільних доріг в Одеській області презентувала два варіанти транспортної розв’язки «Два стовпи» на автомобільній дорозі М-28 Одеса – Южне (обхід м. Одеси).

Департамент транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради повідомив про тимчасове закриття руху автотранспорту по вул. Водопровідній (на ділянці від Італійського бульвару до виїзду з автостанції «Старосінна»). 

Згідно з розпорядженням Одеського міського голови Геннадія Труханова, з 12 травня 2020 року по 12 липня 2021 року у Одесі тимчасово закрито рух автотранспорту по вулиці Новощіпний ряд у зв’язку з проведенням робіт з капітального ремонту.

Нагадаємо також, що переможцем тендеру по вибору підрядника для цього ремонту стала компанія «Ростдорстрой», яка має отримати за роботу 157 млн 910,4 тис. грн.

Раніше Служба автомобільних доріг в Одеській області оголосила тендер для обрання підрядника, якому заплатять за капітальний ремонт 24,4 кілометрів автомобільної дороги загального користування державного значення Т-16-07 Ізмаїл – Кілія – Вилкове. 

Поділитися